Fostul sef al mafiei chinezesti din Capitala, Zhao Tun Guo, acuzat de macabrele crime comise in “casa ororii” din Bucuresti, in 1995, a fost audiat, pentru prima data de la dublul asasinat, de procurorul criminalist Ionut Amariei, de la Parchetul Capitalei, care se ocupa de acest caz vechi de 12 ani. Cum era de asteptat, chinezul nu a recunoscut invinuirea care i se aduce - omor deosebit de grav. Acum el este arestat si se afla in Spitalul Penitenciar Jilava, pentru a fi tratat de ihtioza, dar si pentru a i se face un examen psihiatric.

Zhao Tun Guo a fost audiat, marti, la Parchetul Capitalei, pentru prima data de la comiterea macabrelor crime din “casa ororii”, asa cum a fost numita garsoniera in care, pe 16 iunie 1995, alaturi de alti doi chinezi, si-a ucis doi compatrioti, le-a transat trupurile in bucatele, pe care le-a fiert si apoi aruncat in closet.

Trebuie spus ca Zhao Tun Guo, celebru lider al mafiei chinezesti, in perioada 1992-1995, a fost adus in Romania, pe 28 august, din Cehia, unde si-a ispasit o condamnare de cinci ani pentru lipsire ilegala de libertate. Fusese descoperit in penitenciarul ce h, in 2003, fiind urmarit international.

L-a dat de gol pasaportul
In fata anchetatorilor, Zhao Tun Guo a spus ca stie ce acuzatii i se aduc si care este incadrarea faptei, dar ca nu recunoaste nimic si nici nu poate oferi vreun amanunt referitor la ce s-a intamplat in 1995. Cu toate acestea, a spus ca ii cunoaste pe cei doi autori, Li Zong Chang si Chang Ming, in fapt, chinezii care au participat la uciderea si macelarirea compatriotilor lor, Zhin Cong Bo si Xu Yin Fei. Zhao a spus ca i-a cunoscut in Romania, in perioada 1992-1995 (cat a stat in tara noastra). Cu Chang era asociat, dar nu-si mai aduce aminte numele firmei, iar cu Li doar facea afaceri.

In 1995, la scurt timp de la data crimelor, Zhao spune ca a parasit Romania legal, cu pasaportul eliberat de autoritatile chineze.