Directorul general interimar al TVR, Alexandru Sassu, a anuntat, ieri, la audierea sa in Comisia de cultura a Camerei Deputatilor, ca a infiintat o comisie de ancheta privind orele suplimentare efectuate de angajatii TVR. Sassu a spus ca este premat
Directorul general interimar al TVR, Alexandru Sassu, a anuntat, ieri, la audierea sa in Comisia de cultura a Camerei Deputatilor, ca a infiintat o comisie de ancheta privind orele suplimentare efectuate de angajatii TVR. Sassu a spus ca este prematura formularea unei concluzii, dar a declarat ca tabloidizarea emisiunilor televiziunii publice vine ca raspuns la intelegerea proasta a concurentei cu posturile private. Alexandru Sassu a anuntat si ca e sigur ca va restructura schema de personal a televiziunii nationale.

Presedintele-director general interimar al Societatii Romane de Televiziune, Alexandru Sassu, este foarte hotarat sa faca o investigatie amanuntita privind orele suplimentare pe care angajatii televiziunii nationale le fac, actiunea avand scopul de a eficientiza modul de lucru, dar si acela de a schimba calitatea programelor tv.

Una dintre nemultumirile exprimate de Sassu a fost ca, desi in TVR sunt nu mai putin de 3.200 de angajati, acestia fac mii de ore suplimentare si exista foarte multe colaborari externe. Incepand de anul viitor, Sassu a anuntat ca vor trebui sa fie finantate proiectele, si nu directiile.

„Din punct de vedere managerial, televiziunea publica este structurata prost. Sunt mari probleme de asumare a raspunderii, de infidelitate a directorilor fata de televiziune. Situatia este bizara. Aproape toti directorii care ocupa aceste posturi nu au criterii de performanta. S-au dat concursuri de manageri si s-au angajat directori“, a declarat Sassu.

Presedintele interimar al Consiliului de Administratie al TVR a precizat ca, in primele sase luni ale acestui an, deficitul TVR este de aproximativ 9 milioane de euro si cu o perspectiva, care tine de angajamentele pe care televiziunea deja le avea, de peste 15-18 milioane de euro la sfarsitul anului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.