Producatorii importanti de dispozitive, gen Microsoft, Apple sau Sony, vor face bani buni din download-ul de filme. Castigurile studiourilor, desi considerabile, vor fi afectate de politicile lor neunitare de pe aceasta piata.

Ultimul raport al companiei Screen Digest indica faptul ca descarcarile de filme de pe internet vor deveni o afacere viabila in SUA si in Europa Occidentala. Examinarea modalitatii in care studiourile de la Hollywood se adapteaza la distributia online de filme releva faptul ca inexistenta unei strategii unitare din partea acestora in domeniu va afecta valorificarea potentialului pietei. Studiul ajunge la concluzia ca marii castigatori de pe aceasta piata nu vor fi studiourile de filme, ci producatorii importanti de dispozitive, precum Microsoft, Apple sau Sony.


VENITURI. Nivelul veniturilor generate de descarcarea de filme este prognozat de Screen Digest la aproximativ 1,3 miliarde de dolari pana in 2011, distribuite astfel: 720 de milioane in Statele Unite si 572 de milioane in Europa de Vest. Banii vor reveni in principal studiourilor si detinatorilor de continut, mai precis 530 de milioane in SUA, respectiv 405 milioane in Europa Occidentala. Ceilalti vor fi impartiti intre furnizorii de servicii si solutii tehnologice.

In studiu se apreciaza ca pretul practicat de studiouri variaza intre 70% si 105% din pretul platit de consumator pentru cel mai recent film lansat. Acesta este motivul pentru care numai jucatori precum Microsoft, Apple sau Sony vor reusi sa absoarba costurile, avand o oferta hardware puternica.