Designerul italian Valentino s-a retras din moda, dupa o cariera de 45 de ani. "Este momentul perfect pentru a spune adio lumii modei", a anuntat printr-un comunicat creatorul, in varsta de 75 de ani, facand referire la "momentul magic" pe care l-a t
Designerul italian Valentino s-a retras din moda, dupa o cariera de 45 de ani. "Este momentul perfect pentru a spune adio lumii modei", a anuntat printr-un comunicat creatorul, in varsta de 75 de ani, facand referire la "momentul magic" pe care l-a trait la inceputul lunii iulie, la Roma, cand a sarbatorit 45 de ani de la fondarea casei sale de moda. Desi in iulie, designerul ­ pe numele sau real Valentino Clemente Ludovico Garavani ­ a respins ideea unei retrageri, subliniind ca nu stie sa faca "nimic altceva decat sa deseneze vesminte", iata ca marti a confirmat faptul ca a sosit momentul sa puna capat acestei lungi si remarcabile cariere pe care a avut-o in lumea modei, anuntand ca va inceta sa lucreze la colectiile sale la sfarsitul lui ianuarie 2008.


Despre activitatea designerului este important de mentionat ca acesta s-a facut remarcat inca de la prima sa colectie, prezentata la Florenta in 1962, si a devenit celebru in 1968 cu "Colectia alba", compusa in intregime din haine imaculate. Celebritati din intreaga lume s-au zbatut atunci sa intre in posesia pieselor din aceasta colectie, printre ele numarandu-se si Jackie Kennedy. Ulterior, Jackie a devenit muza lui Valentino, iar la nunta ei cu armatorul grec Aristotel Onassis, in 1968, a imbracat o rochie de mireasa marca Valentino.


In 1998, Valentino si-a vandut casa de moda, de atunci trecand prin mainile mai multor grupuri de investitori. Valentino Fashion Group, compania de care apartine casa de moda, a fost cumparata in luna mai de fondul britanic de investitii Permira.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.