Restrictiile privind transportul lichidelor la bordul avioanelor sunt exagerate, considera parlamentarii europeni. Prin urmare, legislativul Uniunii Europene (UE) a adoptat o rezolutie prin care cere Comisiei Europene sa reevalueze aceste restrictii
Restrictiile privind transportul lichidelor la bordul avioanelor sunt exagerate, considera parlamentarii europeni. Prin urmare, legislativul Uniunii Europene (UE) a adoptat o rezolutie prin care cere Comisiei Europene sa reevalueze aceste restrictii in asa fel incat sa fie proportionale cu nivelul de securitate asigurat si sa nu ii deranjeze intr-atat pe pasageri, relateaza AFP.


APA SFINTITA. Un caz adus in discutie s-a petrecut chiar luna trecuta, cand un grup de pelerini a ramas fara apa sfintita luata de la Vatican pentru ca vamesii francezii le-au confiscat-o. De altfel, obiectele confiscate in aeroporturi sunt principalul motiv de suparare al europenilor. "Milioane de euro sunt distruse, astfel, in aeroporturi, fara vreun castig real in materie de securitate", a subliniat conservatorul german Georg Jarzembowski.


INTARZIERILE. Eurodeputatul conservator britanic Timothy Kirkhope a declarat ca, pe langa costurile ridicate si intarzierile generate, aceste reguli nelinistesc pasagerii deoarece "controlalele sunt implementate in mod diferit in locuri diferite". De asemenea, membrii Parlamentului European apreciaza ca procedurile de control al bagajelor de mana cu raze X nu pot duce la depistrarea materialelor explozive ascunse in lichide si recomanda CE si statelor membre sa sponsorizeze cercetarile menite sa identifice mijloace tehnice eficiente pentru detectarea materialelor periculoase.


Pasagerii europeni pot avea asupra lor lichide pastrate in recipiente de pana la 100 de mililitri, transportate in pungi transparente si care pot fi resigilate in urma controalelor de securitate. Aceste restrictii au fost introduse in urma unui complot terorist dejucat in august 2006 la Londra.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.