Organizearea summitului Forumului de Cooperare Economica Asia-Pacific/APEC/ a determinat restrictii de circulatie fara precedent in istoria metropolei Sydney. Pentru acest deranj, presedintele SUA, George W. Bush si-a cerut anticipat scuze lo

Organizearea summitului Forumului de Cooperare Economica Asia-Pacific/APEC/ a determinat restrictii de circulatie fara precedent in istoria metropolei Sydney. Pentru acest deranj, presedintele SUA, George W. Bush si-a cerut anticipat scuze locuitorilor metropolei, informeaza AFP. SCUZE SI GLUME. In momentul in care un ziarist i-a atras atentia presedintelui american ca orasul este intesat de bariere si de politisti, Bush a reactionat imediat: a€žIn masura in care am fost responsabil pentru acest lucru imi cer scuze. Rog populatia australiana sa ma scuze daca eu am provacat asta". Apoi a glumit cu asistenta spunand: a€žSper ca va simtiti in siguranta. Asta va deranjeaza, evident".In asteptarea sosirii la Sydney a liderilor din tarile APEC, si mai ales a lui George W. Bush, marele oras-port australian s-a transformat intr-o veritabila fortareata. Autoritatile au ridicat chiar si un zid, menit sa-i tina in loc pe manifestanti sau pe eventualii teroristi. Au fost impuse ample restrictii de circulatie, iar cladirea Operei, emblema turistica a orasului, a fost inchisa publicului. Lucrarile summitului APEC se vor desfasura sambata si duminica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.