Familia romanului care si-a dat foc la Castellon se plange de felul in care a fost tratata de autoritatile spaniole si de comportamentul xenofob al locuitorilor orasului.

Isabela, fiica barbatului, a spus ca starea tatal sau, internat intr
Familia romanului care si-a dat foc la Castellon se plange de felul in care a fost tratata de autoritatile spaniole si de comportamentul xenofob al locuitorilor orasului.

Isabela, fiica barbatului, a spus ca starea tatal sau, internat intr-un spital din Valencia, este foarte grava si sansele de supravietuire sunt mici.Familia este gazduita in acest moment intr-un centru social din Valencia, pentru a putea fi aproape de spital.

Fata a explicat ca ea si mama ei sunt "distruse", dar ca fratele ei este mai bine, pentru ca e prea mic ca sa inteleaga ce se intampla.


TRATATI CA NISTE CRIMINALI. Isabela sustine ca, daca ar fi primit sprijin din partea politiei si a serviciilor sociale din Castellon, tatal ei nu ar fi ajuns la un asemenea gest disperat.

"Tot Castellon-ul ne-a pacalit si nu aveam alta solutie, pentru ca toata lumea ne zicea ca o sa ne ajute si nimic", spune fata. Tanara a mai adaugat ca "multi oameni ne-au privit ca pe niste criminali":

Mai mult, familia spune ca resimte un comportament "xenofob" din partea celor din Castellon si ca va fi dificil ca, eventual, sa-si reia viata in acest oras, unde multa lume ii priveste si ii insulta, iar mai multe persoane l-au amenintat cu moartea pe tatal sau.

Un comunicat al Partidului Socialist acuza lipsa de "respect si de omenie" a  Serviciului Social din Primarie, care e condus de un reprezentant al Partidului Popular. Socialistii i-au cerut sefei acestui serviciu sa prezinte public scuze cetateanului roman.


AJUTOR DE LA SPANIOLI SI DE LA ROMANI. Mai multe organizatii de binefacere au anuntat ca vor ajuta familia romanului, iar ziaristii spanioli spun ca, in mai putin de o ora, oamenii care treceau pe langa spitalul unde e internat romanul i-au dat baietelului acestuia nu mai putin de 300 de euro. De asemenea, o femeie s-a oferit sa plateasca pentru cazarea familiei, pe viitor, iar asociatia si biserica romaneasca din Castellon au initiat o colecta.
.

  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.