Patul ecologic cu telecomanda, cearceaful cu magneti sau usa ecologica din lemn masiv sunt doar cateva dintre atractiile de la Bife-Timb 2007. Targul abunda de produse ecologice si naturale, majoritatea din import.

Producatorii de accesori
Patul ecologic cu telecomanda, cearceaful cu magneti sau usa ecologica din lemn masiv sunt doar cateva dintre atractiile de la Bife-Timb 2007. Targul abunda de produse ecologice si naturale, majoritatea din import.

Producatorii de accesorii si mobilier pentru locuinte au descoperit apetitul in crestere al romanilor pentru amenajarile interioare. Fie ca este vorba despre renovarea locuintei sau despre mobilarea unui camin nou, romanii nu fac rabat de la calitate, stimulati si de cresterea veniturilor. Materialele naturale si ecologice sunt in topul preferintelor clientilor, iar pe piata mobilei si a amenjarilor interioare isi fac simtita prezenta tot mai des producatorii din strainatate.  


USI DIN LEMN MASIV. Multi producatori din strainatate au intrat de cateva luni pe piata, cu usi de interior sau de exterior din lemn masiv. "Am vandut o usa de exterior de 5.000 de euro si nu s-a discutat nimic despre pret, ci mai degraba despre probleme tehnice", spune Vasile Limban, manager de vanzari Romania al firmei Wippro din Austria. "Cei care cauta astfel de produse sunt oamenii care prefera calitatea, care incep sa fie din ce in ce mai multi si in Romania", spune reprezentantul firmei austriece. Desi preturile usilor pornesc de la 1.000 de euro, clientii nu lipsesc.

Nici concurenta firmelor rusesti, care vand tot usi ecologice din lemn masiv, dar la un pret ceva mai mic, intre 1.000 si 2.000 de lei. "Fabrica este in Rusia si putem produce mai ieftin, deoarece la noi energia electrica si materialele naturale sunt mai ieftine", spune Kizill Trifan, managerul Volhovet Romania.


PATUL CU TELECOMANDA. Este reglabil cu ajutorul telecomenzii si permite ridicarea capului sau a picioarelor in pozitia dorita. In plus, este dotat cu o saltea bio-ortopedica si care este confectionata din cocos si latex natural, antialergica. "Permite sustinerea optima a coloanei si este indicata persoanelor care au probleme cu coloana", spune Szilagyi Stefan, manager la firma Bio-Textima. El adauga ca aceste sisteme sunt produse in Ungaria si exportate in Austria, Germania, Suedia si Rusia. Pretul unui astfel de pat ajunge la 2.500 de lei.


CEARCEAFUL MAGNETIC. Pentru locatarii blocurilor inalte au aparut cearceafurile cu magneti. "In blocuri unde este mult fier, campul magnetic al pamantului nu mai ajunge sa echilibreze circulatia in timpul somnului si astfel apar diferite boli de circulatie. Pentru a evita acest neajuns, se poate folosi un cearceaf care are incorporat in textura magneti ce ajuta circulatia", explica Szilagyi. La targul de mobila Bife-Timb 2007, care se desfasoara in perioada 5-9 septembrie la Romexpo, din cele 550 de firme prezente, un sfert este din strainatate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.