FESTIVALUL ENESCU. In cadrul Festivalului International "George Enescu", azi, la ora 13:30, in Aula Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania are loc ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa al Universitatii
   FESTIVALUL ENESCU. In cadrul Festivalului International "George Enescu", azi, la ora 13:30, in Aula Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania are loc ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti unuia din cei mai mari muzicologi din lume, Jean-Jacques Nattiez, participant la Simpozionul de Muzicologie din cadrul festivalului. Tot astazi, Jose Cura va invita la o discutie cu presa intre orele 16:20 si 17:30, in foaierul galben al Operei Nationale din Bucuresti. Iar Gabriela Saidufis (GG&SS /Kawai Romania) ne informeaza ca in perioada 7-9 septembrie Masahiro Okada (director general Kawai Europa) va fi la Bucuresti pentru  finala concursului si alte manifestari din cadrul festivalului.     INCEPE STAGIUNEA. Teatrul "Ion Creanga" isi redeschide portile duminica, 9 septembrie, la ora 11:00, cu spectacolul "Cenusareasa" (foto). Muzicalul, regizat de Ion Lucian, a fost un real succes in stagiunea teatrala trecuta. Teatrul mai are pentru cei mici doua surprize in curand: premiera spectacolului "Alba-ca-Zapada si cei sapte pitici", in regia directorului teatrului, Cornel Todea, si cea de-a treia editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de povesti", care se va desfasura intre 6 si 13 octombrie. (C.D.)     Esquire, In Romania. Sanoma Hearst Romania a lansat pe piata, la inceputul acestei luni, revista Esquire. Editia romaneasca este a 17-a editie internationala Esquire si va avea o frecventa lunara. Fondata in SUA de trustul Hearst Corporation, in 1933, revista a debutat ca o publicatie elitista de moda si literatura, promovand scriitori importanti precum Ernest Hemingway si F. Scott Fitzgerald. Esquire este o revista de identitate masculina care se adreseaza barbatilor inteligenti, sofisticati si cu simtul umorului.     Schimbari TVR. Presedintele interimar al CA al SRTV, Alexandru Sassu, a declarat ca tabloidizarea emisiunilor TVR e o consecinta a proastei intelegeri a ceea ce inseamna concurenta cu posturile. "Imi trebuie audienta si trebuie sa respect misiunea legala pe care o avem", a spus Sassu ieri la Comisia de cultura a Camerei Deputatilor. "Ceea ce cred ca s-a intamplat in televiziune in ultimii ani este o incercare de copiere a formatelor si a ideilor de la televiziunile private. Cel mai vizibil este la stiri", a adaugat Sassu, care a mai anuntat ca va restructura inclusiv Directia Stiri din cadrul TVR.     LEVINTZA, LA LONDRA. Creatoarea de moda Doina Levintza va participa la 18 septembrie la vernisajul expozitiei "Epoca de Aur din Couture: Paris si Londra 1947-1957", la Muzeul Victoria & Albert din Londra. Vernisajul face parte dintr-un proiect de moda si teatru pe care Levintza il va desfasura anul viitor la ICR Londra.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.