Executivul nu poate sustine cele patru proiecte de lege initiate de conservatori, referitoare la fondul de solidaritate pentru pensionari, prelungirea contractelor de inchiriere pentru pensionarii din casele nationalizate, neimpozitarea profitului re
Executivul nu poate sustine cele patru proiecte de lege initiate de conservatori, referitoare la fondul de solidaritate pentru pensionari, prelungirea contractelor de inchiriere pentru pensionarii din casele nationalizate, neimpozitarea profitului reinvestit si reducerea TVA pentru produsele alimentare de baza, pentru ca afecteaza "filozofia fiscala bugetara".


Acesta a fost raspunsul pe care premierul Calin Popescu Tariceanu i l-a dat ieri presedintelui PC, Dan Voiculescu, la solicitarea de a primit sprijin pentru adoptarea celor patru proiecte de lege. La intalnirea de ieri au mai participat, potrivit unui comunicat al Guvernului, si ministrii Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, si Muncii, Paul Pacuraru.


Liderul conservatorilor a protestat fata de "maniera in care PNL intelege sa se raporteze la problema reducerii TVA la alimentele de baza si spune ca discutiile nu s-au finalizat cu un raspuns concret, in conditiile in care reprezentantii Executivului au recomandat PC continuarea negocierilor parlamentare. "Mi se pare ca situatia continuarii negocierilor parlamentare pentru reducerea TVA la alimentele de baza, de exemplu, in conditiile in care, dupa seceta din aceasta vara, se stie clar ca preturile alimentelor vor creste, este doar un fel de a spune "nu" acestui proiect. Or, din punctul nostru de vedere, aceste intalniri au avut un obiectiv foarte clar: aprobarea de urgenta a acestor propuneri legislative", a precizat liderul conservator.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.