CE BEM, CE MANCAM  
Carnea separata mecanic este unul dintre principalele ingrediente ale conservei Mandy. Aceasta nu are nici o valoare biologica, fiind folosita doar de umplutura.  


Mandy Luncheon Meat Vi
CE BEM, CE MANCAM  
Carnea separata mecanic este unul dintre principalele ingrediente ale conservei Mandy. Aceasta nu are nici o valoare biologica, fiind folosita doar de umplutura.  


Mandy Luncheon Meat Vita este o conserva din carne de vita. In compozitia ei intra dupa cum este scris pe eticheta: "Carne de vita, carne separata mecanic (MDM), grasime pui, apa, amidon modificat de porumb E 1440, E 1404, E 1420, E 1451, amidon de cartofi, sare iodata, proteina vegetala din soia, condimente, extracte de condimente, dextroza, antioxidant: acid ascorbic E 300, potentiator de aroma: glutamat monosodic E 621, proteina din lapte, conservant: nitrit de sodiu E 250".


ANALIZA. Desi produsul nu are eticheta nutritionala, din lista de ingrediente se deduce faptul ca acesta are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de grasimi saturate de origine animala nesanatoase, ne explica Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Totodata, din aceasta cauza, produsul are si o densitate energetica ridicata. De asemenea, produsul contine MDM - carne dezosata mecanic, cu valoare biologica foarte scazuta.     

Pentru asigurarea fermitatii texturii este folosit amidonul modificat chimic si nativ, care are o mare capacitate de retinere a apei, ceea ce se si vede din insiruirea ingredientelor.

Produsul mai contine si doi aditivi alimentari de sinteza chimica: un potentiator de aroma E 621, glutamat monosodic, si un conservant: nitrit de sodiu E 250, care, pe langa efectul de conservare, confera produsului un aspect de proaspat. Sunt cunoscute efectele nocive ale acestor doi aditivi alimentari.


CONCLUZII. Din cauza compozitiei sale, specialistul nostru nu recomanda produsul copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor, obezilor, persoanelor cu afectiuni cardiovasculare, celor suferinzi de boli hepatice, renale, hipertensivilor, bolnavilor de cancer, persoanelor cu afectiuni dermatologice, astmaticilor, celor cu boli neurodegenerative, diabeticilor, celor cu status proinflamator sistemic, persoanelor cu celulita.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.