Politia germana a arestat trei teroristi despre care se presupunea ca pregateau atentate asupra mai multor locuri frecventate de cetateni americani. Suspectii fusesera dati in urmarire de mai multe luni.

Autoritatile germane au anuntat ier
Politia germana a arestat trei teroristi despre care se presupunea ca pregateau atentate asupra mai multor locuri frecventate de cetateni americani. Suspectii fusesera dati in urmarire de mai multe luni.

Autoritatile germane au anuntat ieri arestarea in landul Rinul de Nord-Westphalia a trei suspecti islamisti, care ar fi complotat in vederea realizarii mai multor atacuri teroriste in Aeroportul International din Frankfurt, unul dintre cele mai mari si mai frecventate din Europa, precum si in vecinatatea bazei militare americane de la Ramstein, situata nu departe de aeroportul sus-amintit. Au existat chiar informatii ca teroristii planuiau sa arunce in aer locuri in care aveau acces civili americani, ca de exemplu baruri si restaurante.


LUNI DE URMARIRE. Arestarea a survenit dupa mai multe luni de tinere sub urmarire, scrie Der Spiegel. Anchetatorii au observat o schimbare in viata celor trei barbati. Marti, suspectii si-au parasit locuinta si au transportat mai multe recipiente cu substante chimice dintr-un depozit in altul, facandu-i pe anchetatori sa creada ca s-a trecut la alta etapa a planului lor diabolic. Potrivit editiei online a publicatiei Der Spiegel, in arestare a fost implicata unitatea de elita GSG9 si au existat chiar marturii ca s-au tras mai multe focuri de arma.

Desi substantele pe care le aveau in posesie cei trei suspecti - 680 de kilograme de peroxid de hidrogen - ar fi putut fi folosite la construirea unei bombe, politia germana crede ca aceasta ipoteza ar trebui verificata si si-a manifestat disponibilitatea de a testa substantele chimice capturate, scrie Der Spiegel.


PREGATITI IN PAKISTAN. Autoritatile germane au declarat ulterior ca cei trei barbati ar fi fost pregatiti in tabere din Pakistan. Despre identitatea lor nu s-a spus initial nimic oficial. Der Spiegel a publicat insa numele a trei barbati care se aflau la adresa la care au fost arestati suspectii - Daniel S. si Fritz G, cetateni germani convertiti la islamism, si Adem Y., despre care se presupune ca are cetatenie turca.


IngrijorareVestea arestarii a trei suspecti de terorism intr-o tara aflata in coalitia mondiala condusa de Statele Unite si intr-un moment delicat pentru omenire - mai sunt cateva zile pana la 11 septembrie, ziua care a schimbat lumea - a fost primita cu ingrijorare in Europa. Mai ales ca la 11 septembrie se implinesc sase ani de la tragicele atacuri teroriste din New York si Washington, unde si-au pierdut viata cel putin 3.000 de oameni. Apriori actiunii de capturare a suspectilor de terorism, autoritatile germane si americane au luat masuri suplimentare de securitate pe teritoriul Germaniei. In colimator a intrat si baza de la Ramstein, unul dintre pilonii de rezistenta ai armatei americane si ai fortelor NATO.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.