Avertizarile meteorologilor legate de cantitatea mare de precipitatii s-au confirmat ieri in Bacau, Vrancea, Vaslui si Galati, judete in care ploile torentiale au distrus mai multe case si au blocat unele drumuri judetene.
GALATI. Peste 30 de l
Avertizarile meteorologilor legate de cantitatea mare de precipitatii s-au confirmat ieri in Bacau, Vrancea, Vaslui si Galati, judete in care ploile torentiale au distrus mai multe case si au blocat unele drumuri judetene.
GALATI. Peste 30 de locuinte au fost inundate si peste 200 de persoane s-au refugiat in podul caselor in comuna Brahasesti, din cauza unei viituri pe paraul Valea Boului. Primarul comunei, Vasile Baiculescu, a declarat ca, dupa o rupere de nori care a durat o jumatate de ora, o viitura s-a format pe paraul Valea Boului, adancimea apei ajungand pana la patru metri. Primarul a solicitat ajutor si din partea ministrului Mediului. "Am facut un studiu de fezabilitate care zace la minister", a precizat primarul. Ploaia torentiala insotita de grindina a afectat si localitatile Toflea, Nicoresti, Priponesti, Radesti si Tecuciul Sec.


VRANCEA. Un cioban de 16 ani, din comuna Movilita, a murit pe camp dupa ce a fost lovit de trasnet, iar alte doua persoane au fost luate de viitura pe raul Zabrauti. Sotii Maria si Ion Vlad au fost luati de ape cu tot cu caruta, in timp ce incercau sa treaca raul. Barbatul a fost gasit pe malul raului in stare de soc, insa femeia nu a fost gasita inca.


VASLUI. Cea mai afectata comuna a fost Ivesti, unde vantul a smuls acoperisurile primariei si caminului cultural. Furtuna a smuls si acoperisurile a doua blocuri din municipiul Barlad, acestea fiind proiectate pe cablurile de telefonie si pe o conducta de gaze. In aceste conditii, s-a decis oprirea furnizarii gazului in zona pentru evitarea unor incendii.
In Bacau, la Podu Turcului, 100 de case au fost inundate, iar circulatia rutiera a fost intrerupta.    In jumatatea de vest a Romaniei, ieri la amiaza se inregistrau valori de temperatura egale cu cele din cursul diminetii sau usor mai mici decat acelea, valori cu pana la 14-15 grade mai scazute decat maximele zilei de marti. Racirea vremii a insemnat si aversa de lapovita in Muntii Banatului. Circulatia aerului va fi de asa natura, incat formatiunile noroase, care au determinat precipitatiile din tara noastra si cele ce se vor mai genera, vor aborda tarile invecinate Romaniei. In conditiile in care va mai patrunde aer rece, aici vor fi cele mai scazute temperaturi din Europa. (meteorolog Romica Jurca)       BUCURESTI     Azi (joi): Vremea se va raci. Cerul va fi temporar noros, iar vantul va sufla moderat.   Maine (vineri): Vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros, favorabil ploii de scurta durata in cursul zilei. Maxima: 21°C, iar minima: 8°C.   Poimaine (sambata): Vremea va fi rece. Cerul va fi temporar noros, favorabil ploii in cursul zilei. Maxima: 22°C, iar minima: 9°C.     Pe litoral     Azi (joi): Vremea se va raci. Cerul va fi temporar noros, favorabil ploii de scurta durata. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura aerului: 22-13°C. Temperatura apei: 23-22°C. Maine (vineri): Vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros si trecator va ploua. Vantul va sufla moderat, cu intensificari. Temperatura aerului: 23-12°C. Temperatura apei: 22-20°C. Poimaine (sambata): Vremea va fi rece. Cerul va fi temporar noros, iar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va prezenta intensificari. Temperatura aerului: 22-10°C. Temperatura apei: 21-20°C.     La munte     Azi (joi): Cerul va fi mai mult noros, iar pe arii relativ extinse va ploua, indeosebi in cursul zilei. La altitudini de peste 2.000 m vor fi conditii de lapovita si ninsoare. Izolat, cantitatile de apa vor depasi 20-25 l/mp. Maine (vineri): Vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros si local va ploua. Poimaine (sambata): Vremea va fi rece. Cerul va fi temporar noros si pe arii restranse va ploua. Vantul va prezenta intensificari. Temperatura aerului nu va suferi modificari importante.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.