Institutia condusa de Teodor Atanasiu da iar cu oistea in gard si le serveste pe tava samsarilor imobiliari Institutul pentru Tehnica de Calcul Bucuresti.

Un consortiu cu puternice interese in zona imobiliara a fost selectat de Autoritate
Institutia condusa de Teodor Atanasiu da iar cu oistea in gard si le serveste pe tava samsarilor imobiliari Institutul pentru Tehnica de Calcul Bucuresti.

Un consortiu cu puternice interese in zona imobiliara a fost selectat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) pentru privatizarea Institutului pentru Tehnica de Calcul (ITC) Bucuresti.
"Consortiul format din Transbordare Vagoane Marfa si Rosu Dorin Florin a fost selectat pentru continuarea negocierilor la ITC Bucuresti, in urma depunerii celei mai bune oferte", a anuntat ieri AVAS printr-un comunicat de presa.

Ai spune ca AVAS apara interesul statului si vrea binele cercetarii romanestia€¦ Mai ales ca a avut de unde alege cea mai buna oferta din cele depuse de cinci consortii si societati: firma Straero, consortiul ITC XXI (format din Softnet Services, Amerilex si Felix IT), Asociatia salariatilor impreuna cu ITC Netwoerks si ICPE Electrocond Technologies, consortiul Impuls Company SRL, impreuna cu persoana fizica Cristian Nicolae, si consortiul Transbordare Vagoane Marfa cu Dorin Rosu.  


CARAUSII CASTIGATORI. Din toate acestea, AVAS a decis sa continue negocierile cu SC Transbordare Vagoane Marfa SA, o firma care nu are nici in clin, nici in maneca cu tehnica de calcul si cercetarea. Societatea activeaza in domeniul incarcarii si descarcarii marfurilor si bagajelor, dupa cum a mai scris Jurnalul National. Ea a reusit sa se califice in cursa pentru ITC, pentru ca s-a asociat cu Rosu Dorin, un fost cercetator care a lucrat la ITC inainte de 1989 si care nu a mai practicat ingineria de ceva vreme. Ce legatura are manevrarea bagajelor cu stiinta? Nici una, doar ca ITC este situat in Pipera Floreasca, o zona foarte atractiva pentru investitorii imobiliari. Din informatiile pe care le avem din randul celorlalti patru competitori, alegerea consortiului Transbordare Vagoane Marfa si Rosu Dorin Florin pentru finalizarea privatizarii va fi contestata.


NereguliPrivatizarea ITC a starnit numeroase controverse inca de acum jumatate de an. Dupa precedentele esecuri in privatizarea unitatilor de cercetare, directorul institutului, dr ing. Grigore Popescu, a propus institutiilor statului o serie de masuri coerente care ar putea sta la baza unor privatizari in interesul cercetarii. Initiativa a fost "recompensata" prin demiterea lui Popescu de catre Teodor Atanasiu. In locul academicianului a fost pus de AVAS un subinginer reformat din armata. In apararea institutului au luat pozitii transante zeci de academicieni si profesori universitari, care au adresat un memoriu premierului Tariceanu si presedintelui Traian Basescu, in care solicitau pastrarea profilului institutului si protejarea lui de manevrele oculte. Alegerea facuta ieri de AVAS nu a tinut cont de interesele cercetarii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.