Deschisa sub semnul Luminii divine, cea de-a treia Adunare Ecumenica Europeana (3AEE) a debutat ieri la Sibiu cu mesaje care au pus in dezbatere necesitatea dialogului si unitatii intre popoarele crestine.

Aceasta in conditiile in care lumea musulmana nu mai poate fi ignorata ci trebuie tratata ca partener egal. In prezenta a peste 2.000 de delegati, in fata presedintelui Romaniei, Traian Basescu, a Sanctitatii Sale Bartolomeu, Arhiepiscop de Constantinopol, si a inaltelor fete bisericesti de pe intreg continentul, prima zi a 3AEE a debutat cu un serviciu religios impresionant tinut in mai multe limbi oficiale europene.


In discursul sau, Cardinalul Ioan Robu, arhiepiscop si mitropolit Romano-Catolic, a sustinut ca institutiile europene, politice si administrative nu trebuie sa renunte la afirmarea radacinii crestine. Adunarea Ecumenica continua astazi cu sesiunea plenara "Lumina lui Hristos si Europa". Tot astazi, va fi prezent la lucrarile 3AEE premierul Tariceanu si presedintele CE Jose Manuel Barroso.