Un grup de romani si bulgari formand cea mai mare retea de falsificatori de bani din Europa a ajuns in custodia politiei spaniole. Potrivit presei iberice, este vorba despre sase romani si patru bulgari, acuzati ca au falsificat si introdus pe piata
Un grup de romani si bulgari formand cea mai mare retea de falsificatori de bani din Europa a ajuns in custodia politiei spaniole. Potrivit presei iberice, este vorba despre sase romani si patru bulgari, acuzati ca au falsificat si introdus pe piata aproape jumatate de milion de euro.


DIVIZIUNEA MUNCII. Bancnotele false, indeosebi de 200 de euro, erau "fabricate" in Bulgaria. Membrii retelei ii aduceau in Spania cu ajutorul unor compartimente secrete din autoturismele cu care circulau. Apoi intrau in scena romanii, care foloseau banii falsi la diverse cumparaturi, indeosebi in supermarketuri si farmacii. Achizitionau obiecte ieftine si primeau bani adevarati drept rest la bancnotele false. Au reusit sa plaseze astfel 400.000 de euro fara a fi prinsi, gratie "talentului" celor care fabricau banii atat de bine incat erau foarte greu de deosebit de cei autentici. "Sunt de o buna calitate si nu pot fi depistati de razele ultraviolete ale aparatelor de control, ci numai de aparate sofisticate", a spus unul dintre anchetatori. Politistii spanioli urmareau reteaua infractionala din luna februarie, dupa ce au descoperit ca bancnotele false de 200 de euro s-au inmultit in Madrid.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.