Majoritatea profesorilor dau vina pe elevi si parinti pentru notele mici pe care le dau la scoala si doar 6% recunosc ca este si vina lor.

Profesorii considera ca dezinteresul elevilor pentru carte si lipsa de comunicare dintre elevi,
Majoritatea profesorilor dau vina pe elevi si parinti pentru notele mici pe care le dau la scoala si doar 6% recunosc ca este si vina lor.

Profesorii considera ca dezinteresul elevilor pentru carte si lipsa de comunicare dintre elevi, parinti si profesori sint principalele cauze pentru aceste rezultate negative. Aproape 50% dintre dascali vad ca principala cauza a corigentelor scolare "dezinteresul elevilor". Circa 22% dintre profesori au spus ca de vina este "dezinteresul parintilor", iar peste 10% cred ca este vorba de absenteism. Doar 6% dintre participanti au declarat ca de vina sint "conservatorismul cadrelor didactice si dezinteresul acestora", iar alti 4,5% cred ca de vina este "plecarea din tara a parintilor elevilor". In anul scolar 2006-2007, aproape 140.000 de elevi din toata tara au ramas corigenti, iar peste 33.000 au ramas repetenti. Astfel, aproape 30% cred ca pot preveni corigentele printr-o colaborare mai buna intre profesori, parinti si elevi, iar peste 20% spun ca este necesara o reforma rapida in sistemul educational.

Unii profesori declara ca este nevoie de oferte mai tentante de munca pentru absolventii scolilor romanesti si doar 11% au apreciat ca este necesara introducerea in scoli a unui specialist sau psiholog, care sa consilieze elevii. Acestea sint raspunsurile date de 1.000 de profesori care au participat la un sondaj privind corigentele scolare pe www.didactic.ro. Portalul a devenit in ultimii patru ani cancelaria online a profesorilor din Romania avind inscrie aproximativ 30.000 de cadre didactice si inregistrand o medie de peste 300.000 de vizitatori pe luna.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.