Arsenal, FC Sevilla si Slavia Praga sint adversarele Stelei in grupa H a Ligii Campionilor.

O sinteza a grupei Champions League in care va evolua Steaua in aceasta toamna releva ca Arsenal si FC Sevilla sint prea puternice pentru vic

Arsenal, FC Sevilla si Slavia Praga sint adversarele Stelei in grupa H a Ligii Campionilor.

O sinteza a grupei Champions League in care va evolua Steaua in aceasta toamna releva ca Arsenal si FC Sevilla sint prea puternice pentru vicecampioana Romaniei, insa ros-albastrii au in primul rind ascendentul experientei asupra cehilor de la Slavia Praga. Este adevarat, in trecutul nu prea indepartat, Steaua a fost surclasata de Slavia in turul III al Cupei UEFA, cu scorul general de 5-2. Se intimpla in toamna lui 1999, dar acum majoritatea microbistilor cehi se tem ca echipa lor sa nu fie deja multumita cu banii pe care ii primeste pentru simpla participare in grupele Ligii Campionilor. Desi in turul anterior a eliminat pe Ajax Amsterdam, echipa nu are vedete, cel mai cunoscut jucator al sau fiind internationalul de 34 de ani Vladimir Smicer. Daca echipa antrenata de Karel Jarolim nu da prea multi jucatori la nationala de seniori, reprezentativa de tineret a Cehiei e alimentata cu citiva fotbalisti de la Slavia, printre care Marek Suchy (titular si in nationala Under 19) si Dusan Svento.

Marea favorita a grupei este FC Sevilla, echipa care a eliminat-o pe Steaua in primavara acestui an fara probleme, in "saisprezecimile" Cupei UEFA (2-0 la Bucuresti, 1-0 la Sevilla). Andaluzii sufera in aceste zile pentru pierderea lui Antonio Puerta si nu si-au asigurat inca prezenta in grupa H a Ligii Campionilor, ei mai avind de disputat returul cu AEK Atena din ultimul tur preliminar. Este insa greu de crezut ca Sevilla va scapa calificarea, dupa ce a cistigat cu 2-0 in tur. Juande Ramos a alcatuit o echipa incredibil de puternica, printre cele mai bune ale Europei, care are sanse la sefia grupei chiar inaintea lui Arsenal, cotata cap de serie. In penultima zi de transferuri in Europa, FC Sevilla a anuntat achizitionarea ivorianului Arouna Kone, de la PSV Eindhoven, un jucator cunoscut, in virsta de doar 23 de ani. In ceea ce o priveste pe Arsenal, ofensiva ei pare slabita dupa plecarea lui Thierry Henry, iar atacantii sai gasesc destul de greu drumul spre gol.

Arsene Wanger se bazeaza in special pe tineri, iar directorul executiv al "tunarilor", Keith Edelman, a declarat ca gruparea engleza are ambitia de a cistiga Liga Campionilor cit mai curind posibil, daca se poate chiar in aceasta editie. In ceea ce o priveste pe Steaua, antrenorul Gheorghe Hagi a declarat ca nu se poate confrunta cu o situatie mai grea decit atunci cind finantatorul Gigi Becali l-a atacat dur. "Probabil Gigi a fost influentat de unii care stau pe linga el, nu cred ca el a gindit toate astea. Cu siguranta nu a venit de la el." Marul discordiei in acest scandal, Mirel Radoi, se tine deoparte si a intrat in silenzio stampa pe o perioada nelimitata, fiind nemultumit de modul in care au fost reflectate in presa declaratiile sale.

Programul Stelei: Slavia Praga-Steaua 19 septembrie

Steaua-Arsenal 2 octombrie

FC Sevilla-Steaua 23 octombrie

Steaua-FC Sevilla 2 noiembrie

Steaua-Slavia 27 noiembrie

Arsenal-Steaua 12 decembrie

Grupa de spital pentru Hagi in Liga Campionilor Arsenal, Sevilla, Steaua, Slavia Praga. Antrenorul din Ghencea a declarat imediat dupa tragerea la sorti ca echipa sa le poate elimina pe toate adversarele din grupa H. Primul meci va fi in deplasare, cu Slavia Praga.

Steaua va avea de infruntat in grupele Ligii Campionilor o reprezentanta a celui mai bogat campionat de pe mapamond, Arsenal, o exponenta a fotbalului-spectacol, FC Sevilla, care va trece cel mai probabil de AEK Atena (dupa 2-0 in tur, mansa secunda a fost aminata de decesul fotbalistului Antonio Puerta pentru luni, de la 21.45), si, nu in ultimul rind, o reprezentanta a estului, Slavia Praga. Obiectivul lui Hagi este primavara europeana, realizabil macar prin ocuparea locului al treilea in grupa, echivalent cu retrogradarea in Cupa UEFA, desi Gigi Becali declara joi ca sint sanse ca Steaua sa ajunga, fara alte achizitii, in sferturile Champions League. Convins ca in conturile sale vor intra mai mult de 12 milioane de euro, prima promisa de Becali pentru acest obiectiv este de 150.000 de euro, aceeasi pe care au incasat-o pentru calificarea in grupe. "Chiar daca ne vor bate, vom juca si noi fotbal, va fi o lupta egala, vad ca dai doi pumni, dau si eu unul. Orice echipa din Europa va avea probleme cu Steaua", a adaugat Becali, care a participat la tragerea la sorti de la Monte Carlo.

Hagi isi va putea lua notite chiar vineri seara, cind formatia care a eliminat Steaua anul trecvut din UEFA, FC Sevilla, va juca impotriva detinatoarei trofeului Ligii Campionilor, AC Milan (ora 21.45, PRO TV) pentru Supercupa Europei. Ultima achizitie a spaniolilor a fost ivorianul Aruna Kone, cumparat chiar joi de la PSV Eindhoven. In ceea ce priveste Arsenal, de notat ca fundasii din Ghencea pot fi bucurosi ca au scapat de francezul Thierry Henry, transferat in aceasta vara la Barcelona, dar unii dintre ei vor da de doua ori peste mijlocasul Hleb, component de baza si in nationala Belarus, adversara Romaniei in preliminariile Euro 2008. Slavia Praga, desi a elimnat in preliminarii un colos ca Ajax Amsterdam, este cel mai slab adversar din grupa, dar partidele din preliminariile competitiei cu polonezii si belarusii au demonstrat ca, vorba lui Hagi, "nici un meci nu este dinainte cistigat, iar ce faci azi, nu mai este valabil miine, intotdeauna trebuie sa demonstrezi ceva".

Imediat dupa tragerea la sorti, antrenorul Stelei a declarat, pentru sport.ro, intr-un exces de optimism: "Le putem da la o parte pe toate trei. Sint foarte optimist, tot timpul am fost. Toate echipele sint valoroase, insa nu pot face o comparatie intre echipele de anul acesta si cele de anul trecut. In momentul de fata eu sint multumit de lot. Trebuie sa mai revina si accidentatii si o sa fie bine". Fostul tehnician stelist Emeric Ienei, cistigator al CCE in 1986 la Sevilla, a declarat ca grupa Stelei nu este chiar atat de dificila. "Arsenal trece printr-o perioada destul de grea, a plecat Henry, mizeaza pe multi tineri. Sevilla e un oras foarte bun pentru Steaua, chiar daca ultima data nu a fost. Trebuie sa ne luptam cu cei tari", l-a incurajat Ienei pe Hagi.

Componenta grupelor

Grupa A FC Liverpool FC Porto Olympique Marseille Besiktas Istanbul Grupa B Chelsea Valencia Schalke 04 Rosenborg Grupa C Real Madrid Werder Bremen Lazio Roma Olympiakos Pireu Grupa D AC Milan Benfica Lisabona Celtic Glasgow Sahtior Donetk Grupa E FC Barcelona Olympique Lyon VfB Stuttgart Glasgow Rangers Grupa F Manchester United AS Roma Sporting Lisabona Dinamo Kiev Grupa G Inter Milano PSV Eindhoven TSKA Moscova Fenerbahce Istanbul Grupa H Arsenal FC Sevilla/AEK Atena Steaua Bucuresti Slavia Praga Meciurile din faza grupelor se vor disputa la urmatoarele date: 18/19 septembrie, 2/3 octombrie, 23/24 octombrie, 6/7 noiembrie, 27/28 noiembrie, 11/12 decembrie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.