Suspiciunea de contaminare cu dioxina a unor iaurturi Danone a afectat intreaga industrie, consumatorii fiind mai neincrezatori in ceea ce priveste produsele lactate fabricate industrial, a declarat vineri presedintele Asociatiei Patronale din Indust
Suspiciunea de contaminare cu dioxina a unor iaurturi Danone a afectat intreaga industrie, consumatorii fiind mai neincrezatori in ceea ce priveste produsele lactate fabricate industrial, a declarat vineri presedintele Asociatiei Patronale din Industria Laptelui (APRIL), Valeriu Steriu.

"Consumatorii sint mai neincrezatori. (...) Nu exista estimari privind scaderea vinzarilor la nivelul industriei, intrucit consumatorii informati nu au incetat sa cumpere, ci au trecut eventual de la un produs la altul", a afirmat Steriu.

El a adaugat ca APRIL va elabora o strategie de comunicare cu consumatorii cu privire la siguranta alimentara a produselor lactate.

Steriu a mai spus ca informatia privind suspiciunea de contaminare "a transpirat prea devreme" si ca ar fi trebuit sa fie facuta publica dupa obtinerea rezultatelor testelor de laborator.

Reprezentantii Danone Romania au anuntat joi ca ingredientul suspectat de contaminare cu dioxina a fost prezent in mai multe loturi de iaurt produse de firma, nu doar in cele doua loturi sechestrate de Autoritatea Sanitar-Veterinara, dar testele facute de companie in Germania si in Cehia in luna august au aratat ca produsul poate fi consumat.

Autoritatea Nationala Sanitara-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a dispus saptamina trecuta retragerea de pe piata a unor loturi de iaurt Danone cu fructe, ca urmare a unei suspiciuni de contaminare a unui ingredient cu dioxina. Autoritatea a pus sechestru asupra loturilor respective, care contineau 44.000 de pahare cu iaurt, de cite 125 de grame fiecare.

Vinzarile Danone pe segmentul iaurturilor au scazut dupa anuntul privind suspiciunea de contaminare cu dioxina.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.