Autoritatile din Romania ofera locuri de munca pentru rromi, dar continua sa ii evacueze fortat fara a le asigura un adapost, se arata in raportul despre rasism si xenofobie in statele membre UE, pe 2007. In Romania, au fost raportate de catre ONG-u
Autoritatile din Romania ofera locuri de munca pentru rromi, dar continua sa ii evacueze fortat fara a le asigura un adapost, se arata in raportul despre rasism si xenofobie in statele membre UE, pe 2007. In Romania, au fost raportate de catre ONG-uri evacuari fortate, urmate de demolari in multe localitati. De asemenea, exista peste 1.000.000 de persoane care traiesc in mahalale, in conditii insalubre, iar majoritatea dintre ele sunt rromi. „O buna parte a problemelor rromilor din Romania este de interes si pentru multi etnici majoritari, fie ei romani sau maghiari. Saracia nu este o categorie etnica, nu este ceva exclusiv al rromilor. Dar acestia, pe langa problemele generale ale societatii romanesti in tranzitie, se confrunta si cu probleme specifice, cum este problema discriminarii“, ne-a declarat presedintele Agentiei Nationale pentru Romi, Ioan Gruia Bumbu. Nu la fel stau lucrurile in Franta, tara in care existenta minoritatilor nationale nu este recunoscuta. La ultima actiune de acest gen din Paris, care a vizat evacuarea a 600 de rromi de cetatenie romana, oamenii au beneficiat de asistenta sociala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.