Valea Loirei - O fosta resedinta a regilor Frantei O trupa de actori incepe spectacolul; o fata si trei baieti, imbracati ca niste muschetari adevarati, jucandu-si cu talent aroganta aferenta. Fata, cu o vanataie sub unul din och
Valea Loirei - O fosta resedinta a regilor Frantei O trupa de actori incepe spectacolul; o fata si trei baieti, imbracati ca niste muschetari adevarati, jucandu-si cu talent aroganta aferenta. Fata, cu o vanataie sub unul din ochi, amintire de la reprezentatia precedenta, cand unul din colegi facuse exces de zel cu spada. Se intampla in curtea interioara a castelului din Blois, un orasel cat se poate de "coquet" de pe Valea Loirei. O asezare calma si ingaduitoare cu turistii care-l invadeaza vara, fotografiindu-l in cele mai mici detalii, schimbandu-si banii pe tonele de suveniruri.   Elemente. Castelul, fosta resedinta regala, folosit ca etapa de Ioana Da€™Arc in drumul catre Orleans, e asezat in jurul unei spatioase curti interioare in care ramai hipnotizat de o fascinanta scara in spirala. Regi ca Ludovic al XII-lea, Francisc I sau Henric al IV-lea au adaugat, de-a lungul timpului, cate ceva acestei uriase constructii. Jefuit in timpul Revolutie Franceze, castelul din Blois a fost restaurat si trecut pe lista monumentelor istorice de catre regele Ludovic-Filip, inca din prima jumatate a secolului al XIX-lea. A strabate orasul e nu numai o provocare culturala, ci si una fizica, pentru ca in Blois strazile urca si coboara in cele mai abrupte pante. Dar merita cu varf si indesat sa te ratacesti pe ulitele lui stramte!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.