Rapidul va juca in turul I impotriva detinatoarei Cupei Germaniei, iar Dinamo impotriva campioanei Suediei.

Rapidul e obligata aproape in fiecare an sa invete geografia Germaniei. Dupa Stuttgart, Berlin si Hamburg, giulestenii vor vizita orasul Nurnberg, asa s-a stabilit la tragerea la sorti de la Monaco. Pentru accederea, pentru al treilea an consecutiv, in grupele Cupei UEFA, giulestenii vor trebui sa faca fata inca o data rigorii nemtesti, chiar daca si-au dorit o formatie mai accesibila in primul tur al celei de-a doua competitii continentale. "Era ideal sa picam cu Rabotnicki, dar puteam sa jucam si cu Salzburg. Avem incredere in echipa, speram sa fim in cea mai buna forma la ora jocului si sa ne calificam. Obiectivul este sa intram in grupele Cupei UEFA. E un avantaj moral ca jucam contra nemtilor, pentru ca am mai eliminat doua echipe din Germania", a declarat portarul Dani Coman, care considera ca sansele de calificare sint egale, iar factorul determinant va fi forma de moment. FC Nurnberg a fost considerata revelatia sezonului trecut al primei divizii nemtesti, performanta majora fiind cistigarea Cupei Germaniei, dupa un meci dramatic contra campioanei Bayern München, pe care a invins-o in prelungiri, cu 3-2. Fara nici o legatura cu tragerea la sorti, Viorel Moldovan si-a dat vineri dupa-amiaza demisia din functia de director sportiv al giulestenilor, nu inainte de a ura succes echipei in Cupa UEFA.

Mai norocosi la tragerea de la Monaco au fost dinamovistii, carora sortii le-au rezervat o formatie mai accesibila. Pentru a nu rata si grupele Cupei UEFA, "ciinii" trebuie sa treaca de suedezii de la Elfsborg. Asemenea lui Dinamo, gruparea nordica vine din preliminariile Ligii Campionilor, unde a fost invinsa de Valencia. "Adversarul este dificil, asta este situatia. Cind vorbim despre suedezi, vorbim de organizare, seriozitate. Va trebui sa nu gafam, nu-mi iese din minte meciul cu Lazio. Va fi foarte bine daca Dinamo va atinge cel putin parcursul de anul trecut - accederea in grupele Cupei UEFA", a comentat administratul delegat. Partidele tur se vor disputa pe 20 septembrie, returul e programat pe 4 octombrie, iar Rapidul joaca primul meci in deplasare, in timp ce Dinamo evolueaza acasa.

Proiectul de reforma a Cupei UEFA Formula:

O faza de grupe cu 48 de echipe impartite in 12 grupe de cite 4 si disputind fiecare sase meciuri tur/retur. Invingatoarele si ocupantele pozitiilorsecunde se califica pentru faza de eliminare directa. Celelalte echipe parasesc competitia. Faza eliminarii directe cuprinde patru tururi: 16-imi (24 de echipe provenite din faza grupelor si opt din grupele Ligii Campionilor), optimi, sferturi, semifinale si finala.

Acces:

Nici o echipa nu se califica din oficiu in faza grupelor (cu exceptia detinatoarei trofeului, daca participa). Cele 48 de echipe sint: detinatoarea trofeului, zece formatii eliminate din turul preliminar al Ligii Campionilor si 37 de echipe provenind din turul preliminar al Cupei UEFA.

Calificare (tururi preliminare):

Trei tururi de eliminare directa: Primul tur preliminar: 88 de echipe din tarile clasate pe locurile 7-53 in clasamentul coeficientilor UEFA, inclusiv trei cistigatoare ale competitiei fairplay. Turul doi preliminar: 72 de echipe, adica 28 din tarile de pe locurile 1-26 si 44 de formatii calificate la incheierea primului tur preliminar. Primul tur: 74 de echipe (sase mai putin decit in sistemul actual), adica 18 echipe din tarile de pe locurile 1-12, 20 de formatii din turul preliminar al Ligii Campionilor si 36 de echipe calificate la incheierea turului doi preliminar al Cupei UEFA. Primul tur va avea loc in luna august.