Directorii unei companii de furnizare a Internetului sustin ca au fost batuti vineri, in primele ore ale diminetii, in Sectia 22 de politie din Bucuresti.

Adrian Mihai Spataru, in virsta de 23 de ani, si Dan Gabriel Geanta, de 24 de an
Directorii unei companii de furnizare a Internetului sustin ca au fost batuti vineri, in primele ore ale diminetii, in Sectia 22 de politie din Bucuresti.

Adrian Mihai Spataru, in virsta de 23 de ani, si Dan Gabriel Geanta, de 24 de ani, directori la SC Estel Service Net, sustin c au fost batuti vineri dimineata, in jurul orei 4.30, in Sectia 22 de politie din Bucuresti. Cei doi au ajuns la sectie dupa ce au fost chemati de un angajat de-ai lor, Razvan Damian. Acesta din urma se afla la politie intrucit apelase la ajutorul oamenilor legii dupa ce vicepresedintele unui bloc de pe Strada Valea Siretului nu l-a lasat sa instaleze cablurile de Internet, dupa cum primise indicatii de la firma.

Din declaratii reiese ca Spataru si Geanta, chemati prin telefon de angajatul lor, au avut impresia ca acesta din urma este retinut si au venit sa discute cu politistii. Unul dintre ei, agent sef adjunct Nicusor Badarau, le-a spus sa paraseasca sectia, dar cei doi au refuzat. Ca urmare, sustin cei doi directori, au fost imbrinciti si batuti: "Am fost lovit cu cotul in git de catre politist. Mi-a fost intoarsa mina la spate, am fost luat de git si imbrincit in perete. Nu am stiut cum sa reactionez, pentru ca eram in sectie si am incercat sa il intreb de ce face acest lucru...", sustine Adrian Mihai Spataru. "Dupa ce a terminat cu Mihai, m-a luat pe mine, ca eu am incercat sa intervin in altercatia lor. M-a luat si m-a dat cu capul de perete, mi-a dat cu piciorul in burta, m-a dat de mai multe ori cu capul de perete. A vrut sa ma arda cu tigara", a declarat Dan Gabriel Geanta.

Spataru si Geanta au mers apoi la Institutul National de Medicina Legala (INML) si s-au intors la sectie, unde au facut reclamatie impotriva politistului care i-a agresat. Ei au declarat in plingere ca omul legii a consumat bauturi alcoolice, insa acest lucru nu s-a confirmat in urma testarii cu alcooltestul.

Potrivit purtatorului de cuvint al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, pina vineri dupa-amiaza: "Au fost audiate toate persoanele si politistii implicati, iar toate aceste verificari vor fi inaintate Parchetului, care se poate pronunta in continuare".

Politistii Sectiei 22 din Bucuresti au mai fost tinta unor acuzatii de agresiune. In luna iunie a acestui an, un asistent de la Universitatea de Arhitectura, Serban Marinescu, i-a acuzat pe citiva angajati ai Sectiei 22 ca l-au legat cu catuse si l-au batut crunt, dupa o cearta cu un taximetrist. Conducerea Politiei Capitalei a ordonat o ancheta si i-a identificat pe agresori. Parchetul de pe linga Judecatoria Sectorului 6 a facut o ancheta paralela, care pina la ora aceasta nu s-a finalizat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.