Fabricantul elvetian de vehicule militare Mowag a confirmat, ieri, ca a obtinut un contract privitor la livrarea de blindate Romaniei, vanzare care a provocat o polemica legata de faptul ca Bucurestiul ar vrea sa foloseasca blindatele in Irak si Afg
Fabricantul elvetian de vehicule militare Mowag a confirmat, ieri, ca a obtinut un contract privitor la livrarea de blindate Romaniei, vanzare care a provocat o polemica legata de faptul ca Bucurestiul ar vrea sa foloseasca blindatele in Irak si Afganistan, relateaza AFP.

Contractul de 62 milioane de franci elvetieni (37,6 milioane de euro) vizeaza livrarea catre fortele romane a unor vehicule blindate de recunoastere Piranha III C.

Potrivit Jane's Defense Weekly, aceste vehicule ar urma sa fie desfasurate in Irak si Afganistan, o informatie confirmata de Ministerul roman al Apararii. Acest contract a provocat o polemica in Elvetia, o parte a clasei politice fiind de parere ca el incalca principiul neutralitatii tarii.

Neutralitatea statului elvetian


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.