Romania ar putea gazdui din 2010 fabrici ale producatorului relocate din Germania datorita costurilor mai mici cu forta de munca.

Producatorul de PC-uri si laptopuri Fujitsu-Siemens ia in calcul mutarea productiei, dupa 2010, din Germa
Romania ar putea gazdui din 2010 fabrici ale producatorului relocate din Germania datorita costurilor mai mici cu forta de munca.

Producatorul de PC-uri si laptopuri Fujitsu-Siemens ia in calcul mutarea productiei, dupa 2010, din Germania in tarile estice precum Romania si Ucraina datorita miinii de lucru mai ieftine, au declarat reprezentanti ai companiei, citati de "Sueddeutsche Zeitung". "Nu ne-am decis inca. Ne gindim la tari din Europa de Est, spre exemplu, Romania si Ucraina. Totusi, nu excludem posibilitatea de a produce in Asia, prin internmediul unei filiale", a spus Bernd Bischoff, CEO al Fujitsu-Siemens.

Producatorul german a luat fiinta, in 1999, ca un joint venture intre Fujitsu si Siemens AG. Cei 5.000 de salariati germani ai companiei au locurile de munca garantate pina in 2010, in urma intelegerii conducerii companiei cu sindicalistii care-i reprezinta.

Fujitsu-Siemens Corporation produce PC-uri, laptopuri, servere, dispozitive de stocare si periferice. Corporatia ofera servicii legate de consultanta, suport, licentiere soft si finantare. Germania este principala piata europeana, cu 40% din veniturile totale pe Europa ale corporatiei. Fujitsu-Siemens are cinci fabrici, patru in Germania si una in SUA.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.