Nu e foarte greu sa fii mafalda in Romania. Nici raposatul Brucan n-a fost vreun Nostradamus, ci mai degraba un observator lucid. Asadar, sunt multe de vazut in globul de cristal, mai ales daca esti un observator atent al prezentului si inveti sa te
Nu e foarte greu sa fii mafalda in Romania. Nici raposatul Brucan n-a fost vreun Nostradamus, ci mai degraba un observator lucid. Asadar, sunt multe de vazut in globul de cristal, mai ales daca esti un observator atent al prezentului si inveti sa te joci putin cu analogiile.

Saptamana trecuta s-au consumat cel putin doua evenimente memorabile. Lovitura de maestru iluzionist a lui Patriciu, care a fentat vigilenta serviciilor si a lasat pe mana (invizibila, ce-i drept) a micutului Putin actiunile Rompetrol, devenind cel mai bogat dusman al imperatorului Traian, si tentativa de refacere a FSN-ului, initiata de Geoana, cel mai conspirat amic al aceluiasi Traian Basescu. Incepem cu mahnirea presedintelui pus in fata unei evidente periculoase pentru tara, dar si pentru domnia-sa. Ultima desprinsa formal din spatiul sovietic, Kazahstan, cel mai mare producator de petrol dupa Rusia, are astazi controlul rafinariilor si punctelor de desfacere din sase tari europene. Nu e nimeni atat de naiv incat sa nu adulmece izul de ceai rusesc din bucataria acestei megaafaceri. Apoi, cu bani i incasati, Patriciu devine o stanca greu de urnit din calea lui Basescu, mai ales ca arhitectul si-a declinat intentia de a-si mari influenta prin achizitionarea trustului fratilor Micula (doua televiziuni, posturi de radio si presa scrisa). Basescu este poate pentru prima oara intr-un dezavantaj clar fata de oponentul sau si trebuie sa pregateasca o lovitura cu adevarat naucitoare pentru a reechilibra, macar, balanta. Eu cred ca in laboratoarele secrete ale domniei-sale se pregateste un scenariu cvasi-complex de demitizare si chiar ridiculizare a bogatasului nr. 1 din Romania.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.