Guvernul ar putea expropria parcul Bordei, au anuntat ieri oficiali ai PNL.

Actul extrem la care ar putea recurge Executivul face parte dintr-o ofensiva impotriva a ceea ce premierul Tariceanu a numit "agresiuni impotriva spatiilor
Guvernul ar putea expropria parcul Bordei, au anuntat ieri oficiali ai PNL.

Actul extrem la care ar putea recurge Executivul face parte dintr-o ofensiva impotriva a ceea ce premierul Tariceanu a numit "agresiuni impotriva spatiilor verzi". In acest sens, liberalii au adoptat ieri in Delegatia Permanenta a partidului o rezolutie,"Salvam parcul Bordei". Documentul solicita Guvernului si Parlamentului "sa raspunda initiativei cetatenesti" care a declansat campania de stringere de semnaturi pentru salvarea Bucurestiului verde. Autoritatilor li se solicita "inclusiv exproprierea, pentru cauza de utilitate publica cu prealabila si justa despagubire a parcului Bordei si a tuturor celorlalte parcuri si spatii verzi clasificate ca atare prin Planul Urbanistic General al Municipiului Bucuresti".

Premierul Tariceanu a declarat simbata ca intr-o proxima sedinta de guvern se va discuta subiectul, mentionind ca exista si alte zone verzi amenintate cu disparitia, si a dat exemplul unei suprafete de 7,2 ha din parcul Herastrau si al fostului patinoar Floreasca, unde se preconizeaza ridicarea unor imobile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.