AC MILAN - SEVILLA 3-1 - Meci trist, in memoria lui Puerta
Dupa ce in urma cu trei luni a castigat Liga Campionilor, AC Milan s-a impus vineri seara si in Supercupa Europei. Echipa lui Carlo Ancelotti a invins cu 3-1 pe FC Sevilla, detin
AC MILAN - SEVILLA 3-1 - Meci trist, in memoria lui Puerta
Dupa ce in urma cu trei luni a castigat Liga Campionilor, AC Milan s-a impus vineri seara si in Supercupa Europei. Echipa lui Carlo Ancelotti a invins cu 3-1 pe FC Sevilla, detinatoarea Cupei UEFA.
Sevilla dorea sa castige trofeul in memoria lui Antonio Puerta, fundasul de numai 22 de ani, decedat saptamana trecuta, in urma unor probleme cardiace. Si elevii lui Juande Ramos, desi obositi dupa o saptamana de cosmar, au avut un inceput de meci vijelios, desi prima ocazie au avut-o milanezii, o bara a lui Kaka. Spaniolii au deschis insa scorul, prin Renato (a€™14), moment in care toti jucatorii Sevillei s-au strans intr-o imbratisare, cu degetele ridicate spre cer, dedicand golul lui Puerta. Dupa reluare, italienii au aratat insa o cu totul alta fata. Prima data si-a intrat in rol Inzaghi, care a egalat cu o lovitura de cap (a€™55), dupa o centrare a neobositului Gatusso. Milanezii au preluat conducerea dupa alte sapte minute prin  Jankulovski. "Diavolul" a punctat decisiv prin Kaka in minutul 88.   OMAGIU. Dupa ce UEFA a anuntat miercuri ca "Supercupa va fi un tribut adus lui Puerta", jucatorii ambelor formatii au purtat tricouri care aveau trecut pe spate, alaturi de numele lor, si pe cel al fostului jucator al Sevillei. De asemenea, numele lui Puerta a fost trecut pe banderolele negre pe care jucatorii le-au purtat in acest meci. Antonio Puerta a decedat marti, dupa ce timp de trei zile fusese in coma. Fundasului de 22 de ani i se facuse rau sambata trecuta, in timpul meciului de campionat cu Getafe, suferind mai multe stopuri cardiace in drumul spre spital. Diagnosticul medicilor a fost displazie aritmogena ventriculara dreapta, afectiune a inimii ce este adesea cauza mortii subite a tinerilor si a sportivilor.   RESTANTA. Fosta adversara a Stelei in primavara, in 16-imile Cupei UEFA, Sevilla ar putea iesi din nou in calea Stelei si in acest sezon, in grupele Ligii Campionilor. Pentru aceasta, andaluzii trebuie sa se concentreze si sa treaca de AEK Atena, pe care in prima mansa i-au invins cu 2-0, pe teren propriu. Partida retur trebuia sa aiba loc martea trecuta, la Atena, dar a fost amanata pentru maine. Meciul va incepe la ora 21:45 si va fi transmis in direct de Sport.ro.   ECHIPELE AC Milan: Dida - Oddo, Nesta, Kaladze, Jakulovski - Gattuso (a€™73 Emerson), Pirlo, Ambrosini - Seedorf  (a€™89 Brocchi), Kaka - Inzaghi (a€™89 Gilardino). Antrenor: Carlo Ancelotti FC Sevilla: Palop - Alves, Escude (a€™83 Luis Fabiano), Dragutinovici, Duda (a€™74 Maresca) - Jesus Navas, Poulsen, Marti (a€™65 Kerjakov), Keita - Renato, Kanoute. Antrenor: Juande Ramos.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.