Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, l-a propus pe Mihnea Motoc pentru postul de ambasador al Romaniei la Washington, sustin surse diplomatice. Seful diplomatiei romane a anuntat ca a facut o noua propunere presedintelui Traian Basescu pent

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, l-a propus pe Mihnea Motoc pentru postul de ambasador al Romaniei la Washington, sustin surse diplomatice.

Seful diplomatiei romane a anuntat ca a facut o noua propunere presedintelui Traian Basescu pentru postul de ambasador al Romaniei in Statele Unite, dupa ce a retras candidatura lui Iulian Buga, pentru ca percepuse o "retinere" din partea sefului statului in privinta acestuia. Cioroianu a dat asigurari ca este vorba despre un profesionist, dar a refuzat sa dezvaluie numele lui, precizind ca presedintele este cel care decide daca anunta cine este noua propunere.

Mihnea Motoc este din 2003 sef al Misiunii Romaniei pe linga ONU din New York. A intrat in MAE in 1991 si a ocupat diverse functii printre care cea de director general al Departamentului European si Euro-Atlantic, ambasador al Romaniei in Olanda intre 1999-2001 si secretar de stat pentru Integrare Europeana intre 2001-2003. Potrivit unor surse citate de Hotnews, locul sau de la ONU va fi luat de Simona Miculescu, fost consilier al presedintelui Iliescu pina in 2004, iar din 2006 consilier pe probleme de educatie si comunicare al guvernului irakian.

Iulian Buga a fost numit, mart secretar de stat pe probleme politice in MAE. Cioroianu a precizat ca nu-i reproseaza nimic lui Buga, "un profesionist care a facut treaba buna in Olanda" intr-o perioada in care Haga era sceptica in privinta ratificarii Tratatului de aderare a Romaniei la UE. Ambasador in Olanda din 2001, Iulian Buga a fost rechemat in tara prin decret prezidential in luna martie. Noul ambasador roman la Haga este diplomatul Calin Fabian, fost consilier al premierului Calin Popescu Tariceanu.

Romania nu are ambasadori la Londra si Washington din vara anului trecut, in special din cauza neintelegerilor dintre presedinte si premier. Adrian Vierita, secretar de stat in MAE, este propus pentru postul de ambasador la Londra si asteapta acceptul sefului statului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.