Claudia Stef a terminat ieri pe locul sase cursa de 20 km mars. Campionatele Mondiale de atletism, editia cu numarul 11, Osaka-2007 se apropie de sfarsit. Mai exact, maine, pe Stadionul Nagai, se va organiza ceremonia de inchidere.
Din neferici
Claudia Stef a terminat ieri pe locul sase cursa de 20 km mars. Campionatele Mondiale de atletism, editia cu numarul 11, Osaka-2007 se apropie de sfarsit. Mai exact, maine, pe Stadionul Nagai, se va organiza ceremonia de inchidere.
Din nefericire, pana in momentul cand scriu aceasta corespondenta Romania nu a cucerit nici o medalie. Totusi, trebuie consemnat faptul ca ne aflam in plin proces de schimbare de generatii, iar juniorii sunt de mare perspectiva, fapt relevat si de rezultatele obtinute in acest an la competitiile de mare anvergura si ma refer aici la Mondialele de cadeti si Europenele de juniori. Va trebui depusa, insa, multa munca, constanta, pentru ca acesti tineri sa poata accede la podium in intrecerile rezervate seniorilor, iar tehnicienii tricolori sunt fortatI de nivelul aproape extraterestru la care a ajuns atletismul international sa lase deoparte racile interne si in schimb sa se perfectioneze profesional pentru ca se simte o ramanere in urma la acest capitol.
Revenind la ziua de ieri, slava Domnului, vremea s-a mai racorit, iar umiditatea a mai scazut, astfel incat proba de 20 km mars femei s-a putut desfasura in conditii umane. Dintr-un total initial de 49 de concurente, cinci au abandonat si patru au fost descalificate. Reprezentanta noastra, Claudia Stef a reusit o performanta deosebita, clasandu-se pe locul sase, fiind cronometrata in 1h32:47. Podiumul a avut urmatoarea configuratie: Olga Kaniskina (1h30:09), Tatyana Semyakina (1h30:42), amandoua din Rusia, si spaniola Maria Vasco (1h30:47). Cu un parcurs constant, dar si cu o tehnica foarte buna, Claudia se mentine in elita lumii. Tot in reuniunea de dimineata s-au consumat si preliminariile in proba feminina de saritura in inaltime. Cu un nou record personal, Miruna Mataoanu (1,94 m) a reusit sa realizeze baremul si s-a calificat in finala programata maine, lucru nereusit de Oana Pantelimon. Felicia Tilea-Moldovan a ocupat locul 11 in finala probei de aruncarea sulitei din cadrul Campionatelor Mondiale de atletism de la Osaka, cu o performanta de 55.71 metri, cu patru metri mai putin decat aruncase in calificari. Astazi intra in focul calificarilor si stafeta noastra feminina de 4X400 m, avand in componenta pe Taisia Cresnincov, Elena Lavric (campionana mondiala de cadeti la 800 m), Liliana Popescu si pe inepuizabila Ionela Tarlea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.