Patru persoane suspectate de apartenenta la organizatia separatista basca ETA au fost retinute sambata dimineata la Cahors, in sud-vestul Frantei. Trei barbati si o femeie, intre care s-ar putea afla si Jose Luis Iruretagoiena, considerat

Patru persoane suspectate de apartenenta la organizatia separatista basca ETA au fost retinute sambata dimineata la Cahors, in sud-vestul Frantei. Trei barbati si o femeie, intre care s-ar putea afla si Jose Luis Iruretagoiena, considerat un expert in manevrarea explozibililor, informeaza EFE, AFP si cotidianul spaniol ABC, sunt cei suspectati de terorism.

Cu aproape o saptamana inainte a avut loc primul atentat comis de ETA dupa ce aceasta a anuntat ca renunta la incetarea cu caracter permanent a focului. La 26 august, organizatia a comis un atentat cu masina-capcana in comunitatea autonoma spaniola Tara Bascilor, in fata cazarmii Garzii Civile din Durango (nord), ranind usor doua persoane, noteaza AFP.

DECIZIE. Ministrul spaniol de interne, Alfredo Perez Rubalcaba, care trebuia sa asiste la o ceremonie in insulele Canare, a decis sa-si anuleze calatoria, pentru a se intruni la Madrid cu secretarul de stat pe probleme de securitate Antonio Camacho si cu directorul general al Politiei si Garzii Civile Joan Mesquida, pentru a primi informatii privind operatiunea desfasurata in Franta, pe care surse ale Ministerului de Interne au calificat-o 'importanta', potrivit ABC. Prin arestarea celor patru, se ridica la 22 numarul persoanelor arestate pentru presupuse legaturi cu ETA de cand organizatia a anuntat, la 5 iunie, renuntarea la incetarea cu caracter permanent a focului. Dintre aceste arestari, 19 s-au efectuat in Franta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.