Parlamentarii PNL vor modifica in aceasta toamna proiectul Legii lustratiei aflat in dezbatere la Senat. Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ieri, la Delegatia Permanenta a partidului, ca textul actual al proiectului contine si


Parlamentarii PNL vor modifica in aceasta toamna proiectul Legii lustratiei aflat in dezbatere la Senat. Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ieri, la Delegatia Permanenta a partidului, ca textul actual al proiectului contine si o serie de "derapaje care introduc sub incidenta legii persoane a caror activitate antedecembrista nu a fost in folosul partidului comunist roman si al activitatii represive a acestuia". Premierul a mentionat ca s-a ajuns la aceste derapaje deoarece unii s-au folosit de proiectul acestei legi pentru a-si rezolva unele razbunari personale. "Din spirit vindicativ, unii au bagat in lege inginerul-sef de santier, comandantul de nava etc.", a explicat premierul. Tinind cont de viitoarele modificari si de eliminarea de sub incidenta legii a unor categorii profesionale, inclusiv comandantul de vas, posibilitatea incriminarii lui Traian Basescu devine caduca.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.