Comisia de disciplina a amanat doua zile la rand dictarea unei decizii in cazul lui Ionel Ganea, atacantul cu o iesire incredibil de violenta la adresa asistentului Dorin Mudura, la meciul de duminica trecuta dintre Poli Stiinta Timisoara si Rapid, c
Comisia de disciplina a amanat doua zile la rand dictarea unei decizii in cazul lui Ionel Ganea, atacantul cu o iesire incredibil de violenta la adresa asistentului Dorin Mudura, la meciul de duminica trecuta dintre Poli Stiinta Timisoara si Rapid, ceea ce a dus cu gandul la o incercare de tergiversare a cazului. In cele din urma, oficialii FRF au aplicat regulamentul corect, incadrandu-l pe Ganea la "lovirea unui oficial", dupa ce, pe perioada judecatii, s-a vorbit despre "incaierare" si alte infractiuni mai putin grave si care ar fi adus o sanctiune mai mica. S-au dictat 22 de etape, in conditiile in care "plaja" articolului 65 din Regulamentul disciplinar era 16-24, deci aproape de maximum. Oficialii lui Poli nu anuntasera pana ieri daca vor face sau nu apel, dar este foarte posibil ca acest lucru sa se intample, iar suspendarea lui Ganea sa scada spre 16 etape. Important este ca incadrarea sa se faca din nou corect, iar comisiile FRF sa arate clar ca astfel de iesiri demente nu sunt tolerate in Liga I, indiferent de numele jucatorului.
Comisia de Disciplina a a FRF a decis ieri sanctionarea lui Ionel Ganea cu o suspendare de 22 de etape si o penalitate financiara de 14.000 RON, pentru ca l-a batut pe asistentul Dorin Mudura, la partida cu Rapid. Cazul lui Ganea a fost analizat miercuri de Comisia de Disciplina, care a decis, la solicitarea avocatului jucatorului, sa amane cu o zi analizarea acestui caz. Joi, dupa aproximativ cinci ore, timp in care au fost audiati din nou jucatorii Ionel Ganea, Dan Alexa si arbitrii Dorin Mudura si Stefan Erdei, Comisia a anuntat ca se va pronunta ieri in acest caz. "Este o decizie pe care o respect si nimic mai mult", a comentat ieri Ganea.
In momentul in care a fost intrebat daca va face apel, Ganea a repetat: "Am spus ca respect decizia si nimic mai mult". Presedintele lui Poli Stiinta Timisoara, Marian Iancu, s-a aratat nemultumit de verdictul Comisiei de Disciplina, considerandu-se din nou victima sistemului. "S-a facut inca o data diferenta dintre cei mari si cei mici. Investitiile in cluburile din provincie trebuie limitate. Participam in competitie doar ca sa-i legitimam pe cei care sunt agreati. Am fost, suntem si vom fi de umplutura", a comentat Marian Iancu. Acesta solicitase, la doua zile dupa incident, o sanctiune identica celei primite de rapidistul Vali Badoi in sezonul trecut, dupa partida de la Petrosani. Atunci Badoi nu a primit nici o sanctiune, pentru ca doar i-a pus palma pe ceafa arbitrului si nu a fost identificat, dar au fost pedepsiti cu etape de suspendare alti jucatori ai Rapidului, in frunte cu Daniel Niculae, pentru incidentul respectiv. Oficialii lui Poli nu au anuntat ieri daca vor face apel la aceasta suspendare, cea mai drastica dictata de Comisia de disciplina in ultimii ani, insa, pentru depunerea acestuia, au la dispozitie cinci zile lucratoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.