Premiera - Un nou film romanesc in cinematografe Primul film al Cristinei Ionescu este de vineri pe ecrane. "Dupa EA" vine cu o poveste de actualitate, cu care regizoarea spera sa reapropie spectatorul de cinematograful romanesc. Filmul,
Premiera - Un nou film romanesc in cinematografe Primul film al Cristinei Ionescu este de vineri pe ecrane. "Dupa EA" vine cu o poveste de actualitate, cu care regizoarea spera sa reapropie spectatorul de cinematograful romanesc. Filmul, care ii are in distributie pe Dragos Bucur, Valentina Pelinel, Victor Rebengiuc, Anca Florea, prezinta o "poveste de viata" ce incearca sa se apropie de trairile unui barbat impartit intre dragostea pentru familie si fascinatia pentru o alta femeie. Cu un scenariu semnat de Lia Bugnar, "Dupa EA" a fost unul din cele zece proiecte castigatoare in sesiunea din 2004, sectiunea lungmetraj a concursului organizat de Centrul National al Cinematografiei. Filmul a intrat in productie un an mai tarziu, marcand debutul regizoral al Cristinei Ionescu, dar si debutul in cinematografie al Ancai Florea, al cantaretei Dana Nalbaru si al fotomodelului Valentina Pelinel.   SYNOPSIS. Dragos Bucur joaca rolul lui Stefan, un barbat tanar, cu o viata de familie fericita si cu o cariera promitatoare intr-o agentie de publicitate. El isi iubeste foarte mult familia, insa o intamplare banala ii va schimba cu totul viata. Prins in trafic, pe drumul spre casa, Stefan vede intr-o cabina telefonica o femeie, rolul Valentinei Pelinel, de care se simte atras intr-un mod bizar. O atractie de moment - dintre acelea care sunt sortite sa dispara la o clipa dupa ce apar - se transforma in mod inexplicabil intr-o obsesie de care nu mai poate sa scape. Stefan  incearca sa afle cine este necunoscuta si incepe sa isi neglijeze munca. Urmatoarele intersectari de destin neasteptate si un lant de intamplari misterioase il conduc lent in aventura de a o gasi pe acea femeie. "E o poveste de viata despre cat de simplu se poate schimba totul si cum poti sa cazi in obsesie, sa aluneci spre aventura si iluzie. Si asta i se poate intampla celui mai premiant dintre noi, asa cum este Stefan, eroul meu din film, un barbat cu o viata de familie fericita si o cariera de succes", rezuma Cristina Ionescu.   CIFRE. Produs de Temple Film si Media Pro Pictures, filmul "Dupa EA" a fost filmat in 35 de zile in diverse locuri din Bucuresti. Lungmetrajul a avut parte de o perioada de postproductie de aproape doi ani, din cauza coloanei sonore. Bugetul total de care a beneficiat filmul este de 21 de miliarde de lei vechi. "Piatra de incercare a acestei postproductii s-a datorat muzicii de film. Era o provocare pentru orice tanar compozitor,  pentru ca «Dupa EA» este un film de stare, care trebuia lucrat cu multa subtilitate si cu o dozare atenta. (a€¦) S-a lucrat efectiv patru luni pentru muzica filmului, dar alaturi de mine debuteaza  un tanar compozitor, Cristian Matei, care, cred, va avea ceva de spus in acest domeniu", explica regizoarea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.