Mai multi consilieri judeteni din Maramures au cerut o ancheta pentru gasirea vinovatilor de degradarea podului istoric peste Tisa, inchis din cauza pericolului de prabusire.

Consilierul Alexandru Cosma, fost presedinte al Consiliului
Mai multi consilieri judeteni din Maramures au cerut o ancheta pentru gasirea vinovatilor de degradarea podului istoric peste Tisa, inchis din cauza pericolului de prabusire.

Consilierul Alexandru Cosma, fost presedinte al Consiliului Judetean Maramures in mandatul anterior, a declarat ca "trebuie gasiti vinovatii care sint responsabili de actuala stare a podului". Potrivit MEDIAFAX, el a apreciat ca responsabilii trebuie sa plateasca nu numai financiar, ci chiar si penal pentru situatia in care s-a ajuns la numai sase luni de la darea in folosinta a podului.

Alesii maramureseni au cerut Guvernului sa faca demersuri pentru intocmirea unei analize privitoare atit la starea actuala a podului, cit si la cauzele care au dus la degradarea lui avansata la doar sase luni de la receptia lucrarilor de reabilitare. Presedintele CJ Maramures, Marinel Kovacs, a declarat ca, impreuna cu Prefectura Maramures, va comanda realizarea unui studiu si a unei expertize tehnice la podul istoric peste Tisa.

Circulatia rutiera si pietonala peste podul istoric de peste riul Tisa, prin punctul de frontiera de la Sighetu Marmatiei, a fost interzisa complet in 23 august pe o perioada nedeterminata dupa ce o comisie de experti a avertizat ca exista un risc de prabusire.

Podul de peste Tisa a fost consolidat in perioada 2000-2001, cu un buget de 373.000 de euro. Acesta este din lemn si are o lungime de 227,5 metri, o latime maxima de 3,8 metri si este destinat traficului pietonal si celui rutier, avind o singura banda. Pe acesta era permis accesul auto al autovehiculelor sub 3,5 tone, el facind legatura intre localitatile Sighetu Marmatiei (Romania) si Solotvino (Ucraina).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.