Mai multi consilieri judeteni din Maramures au cerut o ancheta pentru gasirea vinovatilor de degradarea podului istoric peste Tisa, inchis din cauza pericolului de prabusire.

Consilierul Alexandru Cosma, fost presedinte al Consiliului Judetean Maramures in mandatul anterior, a declarat ca "trebuie gasiti vinovatii care sint responsabili de actuala stare a podului". Potrivit MEDIAFAX, el a apreciat ca responsabilii trebuie sa plateasca nu numai financiar, ci chiar si penal pentru situatia in care s-a ajuns la numai sase luni de la darea in folosinta a podului.

Alesii maramureseni au cerut Guvernului sa faca demersuri pentru intocmirea unei analize privitoare atit la starea actuala a podului, cit si la cauzele care au dus la degradarea lui avansata la doar sase luni de la receptia lucrarilor de reabilitare. Presedintele CJ Maramures, Marinel Kovacs, a declarat ca, impreuna cu Prefectura Maramures, va comanda realizarea unui studiu si a unei expertize tehnice la podul istoric peste Tisa.

Circulatia rutiera si pietonala peste podul istoric de peste riul Tisa, prin punctul de frontiera de la Sighetu Marmatiei, a fost interzisa complet in 23 august pe o perioada nedeterminata dupa ce o comisie de experti a avertizat ca exista un risc de prabusire.

Podul de peste Tisa a fost consolidat in perioada 2000-2001, cu un buget de 373.000 de euro. Acesta este din lemn si are o lungime de 227,5 metri, o latime maxima de 3,8 metri si este destinat traficului pietonal si celui rutier, avind o singura banda. Pe acesta era permis accesul auto al autovehiculelor sub 3,5 tone, el facind legatura intre localitatile Sighetu Marmatiei (Romania) si Solotvino (Ucraina).