Ambarcatiunea Qatarului, avariata in timpul antrenamenelor

Sambata, de la ora 11.00 are loc antrenamentul oficial al ambarcatiunilor care participa la la Class One Romanian Grand Prix. La ora 15.00 se vor stabili locurile pe linia de start pentru cursa de duminica. In acelasi timp, echipele primesc puncte care conteaza in clasamentul general. Cursa propriu-zisa are loc duminica, de la ora 15.00, cand ambarcatiunile se intrec pe parcursul a 19 ture a cate sase mile marine, cu o limita de timp de 60 de minute, contand pentru circuitul mondial Class 1 World Powerboat Championship.La Grand Prix-ul din Mamaia sunt prezente 11 ambarcatiuni si sapte echipe (Chris Parsonage Racing, Giorgioffshore, Quatar, Spirit of Norway Racing, Ugland Offshore Racing, Veneta Marina – Duemme Broker, Victory), din Marea Britanie, Italia, Qatar, Norvegia si Emiratele Arabe. Primul antrenament oficial a inceput la ora 13.00, fiind urmarit cu mlta curiozitate.

Paguba de 40.000 dolari

Ambarcatiunile care depasesc viteza de 250 km/h, majoritatea cu motoare Lamborghini, au facut valuri pe lac intr-un zgomot de avion cu reactie. La turele de incalzire, una dintre cele doua barci ale Qatarului, Qatar 95, a fost serios avariata din cauza pietrelor de pe fundul lacului. Paguba la elice si radar a fost estimata la 40.000 dolari. „Avem piese de schimb si vom participa la cursa", a declarat seicul Al-Thani.

„Au fost probleme tehnice care impiedica buna desfasurare a competitiei, speram ca la anul organizatorii sa se implice mai mult pentru a continua circuitul", a declarat Saeed Hareb, presedintele World Professional Powerboating Association. Organizatorii au recunoscut ca avarierea barcilor se intampla rar in competitiile din strainatate, dar „sa stiti ca si eu, acum trei ani, mi-am stricat barca pe Siutghiol", a marturisit primarul Mazare.

Parada pe strazile Constantei

Vineri dupa amiaza, toate ambarcatiunile au iesit la parada prin Constanta. Impresionantul convoi a plecat din Mamaia pe principalele artere ale Constantei, pana in zona Peninsulara.

Sambata, competitia continua cu un nou antrenament oficial de la ora 11, urmat de demonstratii pe apa la ora 13.00. La ora 15.00 are loc Pole Position-ul, care determina linia de start in cursa de duminica si aduce puncte echipelor in clasamentul general. Duminica va fi ziua cea mare, care se deschide la ora 11, cu ultimul antrenament oficial, demonstratii pe apa, iar la ora 15.00 va incepe mult-asteptata cursa.