Cel mai mare premiu din istoria Loteriei Nationale a fost ridicat joi la ora 13.00. Fericitul cistigator este roman, are peste 30 de ani, e casatorit si nu stie deocamdata cum o sa cheltuiasca banii.

7.880.967 de euro net a incasat cis
Cel mai mare premiu din istoria Loteriei Nationale a fost ridicat joi la ora 13.00. Fericitul cistigator este roman, are peste 30 de ani, e casatorit si nu stie deocamdata cum o sa cheltuiasca banii.

7.880.967 de euro net a incasat cistigatorul din Calarasi al celui mai mare pot de la Loto 6/49. Din cele 10,5 milioane de euro, cistigatorul a trebuit sa plateasca 25% din suma impozit la stat. Premiul a fost trecut pe un cec, iar banii au fost virati intr-un cont la Raiffeisen Bank. Dobinda pe o singura zi la acesti bani este de 75 de milioane de lei vechi. "Premiul este prea mare ca sa pot lua o hotarire rapida. Am timp. Sint tinar. Am timp", a raspuns ieri ziaristilor, intr-o conferinta de presa tinuta prin telefon, calaraseanul norocos cind a fost intrebat cum va cheltui banii. Liliana Ghervasuc, directoarea Loteriei, a declarat ca cel mai norocos roman are peste 30 de ani, este casatorit, are copii si face parte din clasa de mijloc a societatii. "Este un om obisnuit care face parte din patura de mijloc a societatii. E un om cu calitati deosebite, un om simplu. Sint fericita ca premiul a ajuns la aceasta persoana. Ii protejam identitatea din motive lesne de inteles", a precizat directoarea loteriei. Marele cistigator a stat de vorba cu ziaristii prin telefon, raspunzind doar la trei intrebari. Despre cum a ales combinatia cistigatoare, el a explicat: "Combinatia trasnita a fost o nebunie. Au fost numere trasnite si a durat vreo 40 de secunde sa le trec pe hirtie". Reamintim ca potul a fost cistigat cu o varianta simpla, de sase numere, iar combinatia iesita a fost una incredibila: 1, 2, 34, 35, 42, 46.

Marele norocos a declarat ca joaca saptaminal la Loto 6/49. El a precizat ca banii cistigati nu il vor schimba. Ghervasuc a spus ca marele cistigator a venit sa-si ridice premiul insotit de familie. Ea a precizat ca a decis impreuna cu membrii Consiliului de Administratie al Loteriei Nationale ca tragerea de duminica sa fie suplimentata cu un milion de euro. "Conform extimarilor noastre, premiul la prima categorie va fi in jur de 1,3 milioane de euro", a afirmat Ghervasuc.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.