Afaceristul Boaz Yona, probabil cel mai cautat israelian din ultima vreme, a fost arestat in Italia, in apropiere de Milano. Prinderea acestuia confirma in totalitate investigatiile ziarului „Gardianul“, care a refacut saptamana trecuta
Afaceristul Boaz Yona, probabil cel mai cautat israelian din ultima vreme, a fost arestat in Italia, in apropiere de Milano. Prinderea acestuia confirma in totalitate investigatiile ziarului „Gardianul“, care a refacut saptamana trecuta intregul traseu prin Romania al fugarului. Presa din Israel a lansat in tot acest timp o multime de scenarii, potrivit carora teparul care a fugit cu peste 20 de milioane de euro s-ar afla in Romania. Arestarea de joi a demontat insa toate aceste variante.

Omul de afaceri Boaz Yona a fost pana acum doua zile unul dintre cei mai vanati israelieni din toata lumea. Acesta a dat in tara natala o teapa de peste 20 de milioane de euro, dupa care a fugit cu banii in Europa de Est. In momentul in care a fost dat oficial in urmarire internationala, prin Interpol, presa din Israel a dezvaluit ca acesta s-ar ascunde in Romania, unde si-a transferat si o mare parte din banii furati. In paralel, fugarul ar fi demarat noi si in Rusia o serie de proiecte imobiliare.

Plecat in Italia si inca urmarit in Romånia
In momentul in care s-a dat vestea ca Boaz Yona ar fi in tara noastra, la Bucuresti au sosit o gramada de cetateni israelieni, de la ziaristi si agenti ai serviciilor de informatii pana la vanatori de recompense. Fiecare dintre acestia a sperat ca va fi primul care il va intalni pe fugar. Vestea ca acesta s-ar ascunde undeva langa Brasov s-a raspandit imediat. A fost momentul in care reporterii „Gardianul“ au hotarat sa refaca traseul acestuia.

Investigatiile noastre au aratat ca acesta fusese intr-adevar in Romania, inclusiv in zona Brasov, insa cartierul sau general era tot la Bucuresti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.