Eliminarile Otelului si CFR-ului vor cintari mult in calcularea coeficientului de tara, reusitele Stelei, ale lui Rapid si ale lui Dinamo urmind sa se imparta la cinci.





Daca, pe plan intern, a reusit sa le p

Eliminarile Otelului si CFR-ului vor cintari mult in calcularea coeficientului de tara, reusitele Stelei, ale lui Rapid si ale lui Dinamo urmind sa se imparta la cinci.

Daca, pe plan intern, a reusit sa le puna probleme granzilor Capitalei, provincia si-a demonstrat limitele in Europa. Formatiile care au spart monopolul Bucurestiului in sezonul trecut, CFR Cluj si Otelul Galati, au ratat intrarea in Cupa UEFA, dupa doua rezultate identice. Invinsi cu 1-3 in prima mansa de Anorthosis Famagusta, respectiv Lokomotiv Sofia, clujenii si galatenii n-au reusit mai mult de un egal alb in mansa secunda. Astfel, noul sezon european va debuta dupa calapodul celui precedent, cu Steaua in Liga Campionilor si cu Rapid si Dinamo in Cupa UEFA, insa punctele obtinute se vor imparti la cinci, nu la trei ca pina acum.

Predictia presedintelui clujean Iuliu Muresan s-a adeverit in Cipru. CFR-ul lui Ioan Andone n-a lasat nici un moment impresia ca n-ar fi in vacanta pe terenul lui Anorthosis, nereusind vreo clipa sa ridice tensiunea latenta a partidei. In fata unei formatii relaxate, preocupata doar sa nu primeasca gol, clujenii s-au intrecut in ineficienta, reusind, la final, sa aduca doar jumatate de punct pentru coeficientul Romaniei. "Sintem dezamagiti, dar calificarea nu am ratat-o acum, ci pe terenul propriu. Aici am jucat mai bine, dar sansele de calificare erau oricum mici. Puteam da cel putin un gol, dar din pacate nu am reusit. Faptul ca cipriotii au inscris la Cluj trei goluri s-a dovedit determinant. Cred ca s-au mirat si ei de cite goluri au reusit sa dea atunci", considera Iuliu Muresan.

Mai meritorie a fost evolutia Otelului Galati, lipsa sansei fiind trecuta de dunareni printre responsabilii pentru ratarea calificarii in primul tur al Cupei UEFA. "Poate meritam calificarea, dar in fotbal mai ai nevoie si de sansa, iar noi nu am avut. Ne-am creat foarte multe ocazii de a marca, dar nu am reusit nici macar un gol, care sa ne descatuseze. Ii puteam elimina pe bulgari, dar am ratat prea mult. Ne pare rau ca ne-am oprit aici, avind in vedere evolutia pe care am avut-o in Intertoto si chiar si in aceste meciuri din Cupa UEFA", a declarat antrenorul Petre Grigoras. Chiar daca a recunoscut superioritatea galatenilor in meciul retur, bulgarii considera insa meritata calificarea pe tabloul principal al Cupei UEFA.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.