Irezistibil - puiul fript este un preparat deosebit Cand esti indragostit, ca sa-ti uluiesti iubitul sau iubita incerci sa faci tot felul de lucruri ciudate. Spre exemplu, sa te apuci sa gatesti cand habar n-ai, sa repari ceva cu scule improvizate etc. Iar daca esti student indragostit, atunci nu exista limite in enumerarea gesturilor necugetate, care de care mai trasnite.  - Hai, ca sunt plina de nervi! Trebuie sa fac bucatarie. Ajuta-ma, draga! E sambata si vine Silviu. Vreau sa-l dau gata cu o masa pregatita de mine!, ii zise Gina colegei de camera Mara, de la Arte Plastice. - Nu zau? Si ce vrei sa pregatesti?, ii lua vorba din gura si elanul Mara. - O ciorbita si copane prajite. Mi-a trimis mama un pui!, si-i arata incantata un pui negru, dolofan, legat fedeles de picioare, varat sub pat. - Si cine o sa-l ucida?, intreba Mara, bagand groaza in Gina. - Lasa, ca ma rog de Dani, de la Arhitectura, sa-l ucida el. Si zbura afara pe usa cu puiul. In cinci minute Gina aparu cu puiul taiat si-l puse pe masa. Amandoua se uitau cu mila si oarecare sila la puiul insangerat. - Acum ce facem?, intreba Gina strambandu-se. Cred ca trebuie jumulit de pene. - Cum?, intreba Mara, prinzand cu doua degete cativa fulgi. Capata curaj, trase tare si jumuli cativa fulgi, apoi amandoua se apucara de treaba. Puiul jumulit nu arata asa cum ar fi trebuit. - Arata urat! Mai bine il jupuim. Stai asa!, zise Gina. Se repezi la trusa medicala din care scoase doua foarfece si un bisturiu. Tine o foarfeca! Ciupeste aici!, o indemna ea pe Mara. Fiecare cu o foarfeca apucau, apoi Gina taia pielea puiului cu bisturiul. Buuun! Se punea problema golirii de continut. Mara tinea picioarele puiului, in timp ce Gina sectiona pielea de la abdomen, asa cum invatase la practica. Bisturiul infipt prea energic a accelerat golirea rapida a abdomenului si a imprastiat matele calde si un miros fetid. Fetele se departara brusc, scarbite: - Ptiu, ce e chestia aia mare dintre mate? Au... eu nu bag mana sa-i scot inima, scoate-o tu, ca vei fi doctorita si trebuie sa exersezi!, zise Mara in soapta, napadita de sentimente contradictorii. - E stomacul, cred... Aaa, era cocos, vezi?! Uite-i inima si plamanii!, observa Gina, care scoase continutul puiului si-l arunca la gunoi. Trebuie sa-l disecam!, zise Gina uitandu-se a paguba in carcasa puiului ucis. Greu, foarte greu doar cu un bisturiu si cu pense! In timp ce Mara tinea puiul, departandu-i picioarele, Gina se straduia sa-i desfaca pieptul si sa-l taie in doua. Cu osul nu mergea, trebuia ceva mai dur ca sa-l sparga. Marei i-a venit ideea sa apeleze la mecanicul caminului si, fuguta, a luat de la el o dalta si un ciocan. Cu dalta intr-o mana si cu ciocanul in cealalta, Gina spargea artistic carcasa osoasa. Multime de carne imprastiata, sange, fulgi, masa toata plina de mizerie, fetele transpirate, pline cu sange si grasime, pasarea hacuita de nu se mai stia ce fusese decat dupa ghearele chircite care mai erau inca la locul lor. Acesta era tabloul pe care l-a avut in fata ochilor iubitul Ginei, care venise cu un buchet de trandafiri, o sticla cu vin si un minunat pui fript, trimis de mama lui. Surpriza a fost totala.  - Am vrut sa pregatesc o natura moarta de... de tot! Pentru un studiu!, a baiguit Mara. Fetele se repezira sa arunce la gunoi mizeria facuta. Una spala masa, cealalta sculele, apoi amandoua, mizeria de pe jos. In cateva minute, fapta criminala disparuse, si masa era acum acoperita cu o musama cu floricele. Silviu puse pe masa darurile si-i trase "o cina de week-end" impreuna cu ucigasele.   Pui fript   Ingrediente: un pui de 1-1,500 kg, 250 g bacon sau costita afumata, 100 g unt, sare, piper, cimbru (dupa gust), 100 ml vin. Preparare: Se spala puiul si se usuca prin presare cu un prosop curat, se presara cu sare, piper si se unge cu unt, apoi se inveleste in feliile de bacon sau costita. Se da puiul la cuptor, intr-o tava cu putina apa, pentru 30 de minute. Din cand in cand, puiul se stropeste cu sosul din tava, in care am pus si vinul. Cand baconul este bine rumenit, puiul este gata pentru a fi servit cu diverse garnituri, dupa gust.