Printul Harry al Marii Britanii, fiul cel mic al printesei, a numit-o pe Diana "cea mai buna mama din lume".

Imbracati in costume de culoare inchisa, printii Harry (22 de ani) si William (25 de ani) ai Marii Britanii au vorbit la scurt
Printul Harry al Marii Britanii, fiul cel mic al printesei, a numit-o pe Diana "cea mai buna mama din lume".

Imbracati in costume de culoare inchisa, printii Harry (22 de ani) si William (25 de ani) ai Marii Britanii au vorbit la scurt timp dupa inceperea ceremoniei in Capela Garzilor. "Am putea sa ne separam viata in doua parti: anii in care am beneficiat de prezenta fizica, alaturi de noi, a mamei si a tatalui nostru, si apoi cei zece ani scursi de la moartea mamei", a spus Harry. "Ea a fost paznicul nostru, prietena noastra, protectoarea noastra", a adaugat printul, vizibil emotionant, in fata invitatilor. "A fost pur si simplu cea mai buna mama din lume", a continuat Harry. "Ii placea sa se amuze, era generoasa, simpla si cu adevarat originala, a mai spus printul, adaugind ca atit el, cit si fratele sau, William, se gindesc la Diana in fiecare zi.

Regina Elizabeth, imbracata in mov, si sotul sau, printul Philip, au ajuns ultimii la capela, cu citeva minute inainte de inceperea slujbei. Cuplul regal a fost primit cu aplauze cind au urcat pe treptele locasului. Circa 30 de membri ai familiei regale au asistat la ceremonia organizata de cei doi baieti ai printesei Diana. In capela se mai aflau fratele si sora Dianei, artisti dragi printesei - Elton John, Cliff Richard si fotograful Mario Testino -, premierul Gordon Brown si fostii prim-ministri Tony Blair si John Major. Sora printesei Diana, lady Sarah McCorquadale, a citit un discurs. Ceremonia a inclus citeva compozitii clasice de Mozart si Rahmaninov si patru imnuri, toate favorite ale Dianei, precum si doua rugaciuni scrise special pentru aceasta ocazie de arhiepiscopul de Cantebury, Rowan Williams.

Mohamed al-Fayed, tatal partenerului printesei Diana, Dodi al-Fayed, a tinut un moment de reculegere in magazinul Harrods din Londra, al carui proprietar este, pentru a marca a zecea comemorare a mortii celor doi, intr-un accident rutier controversat petrecut pe 31 august 1997, la Paris. Miliardarul egiptean s-a asezat in fata unei statui a cuplului, in timp ce un mesaj audio era difuzat in magazin si ii ruga pe clienti si pe angajati sa respecte cele doua minute de reculegere. Zeci de buchete de flori au fost depuse in locurile consacrate cuplului, un spatiu la subsolul magazinului, la statuia celor doi dansind si la vitrina amenajata special, pe fatada.

Mohamed al-Fayed nu a fost invitat la slujba religioasa in memoria printesei. El continua sa sustina ca printesa Diana si fiul lui au fost asasinati, ca urmare a unui complot in care ar fi implicati membri ai familiei regale. Diana avea atunci doar 36 de ani, iar Dodi 42.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.