Zeul fotbal se invarte din ce in ce mai mult in jurul zeului ban. Castigurile din Liga Campionilor au reusit sa-i innebuneasca pe toti presedintii din prima liga romaneasca, mai ales ca si in acest an Steaua va castiga numai din participarea in grup
Zeul fotbal se invarte din ce in ce mai mult in jurul zeului ban. Castigurile din Liga Campionilor au reusit sa-i innebuneasca pe toti presedintii din prima liga romaneasca, mai ales ca si in acest an Steaua va castiga numai din participarea in grupele acestei competitii aproximativ 10.000.000 de euro. Totusi, George Copos si Cristi Borcea il pot ajunge din urma la castiguri pe Gigi Becali, singura conditie fiind ca formatiile lor sa ajunga in finala Cupei UEFA. La tragerea la sorti de la Monte Carlo, Rapidul nu a avut prea mult noroc, urmand sa joace in compania celor de la FC Nurnberg. Nu acelasi lucru se poate spune despre Dinamo, care se va confrunta cu suedezii de la IF Elfsborg.


Extrem de suparati dupa ce au fost eliminati de catre Lazio, o parte dintre actionarii lui Dinamo nici nu au vrut sa mai auda de Cupa UEFA. Probabil acestia nu si-au facut prea bine socotelile, un calcul simplu, care implica insa si o doza exagerata de optimism, demonstreaza ca si din UEFA se pot castiga bani buni. Conditia este ca formatia lor sa ajunga in finala acestei competitii. Banii acumulati din drepturile de televizare, bilete vandute si cei primiti de la forul continental se apropie de suma castigata de Steaua din participarea in grupele Ligii Campionilor, aproximativ 10.000.000 de euro. Aceeasi socoteala este valabila si pentru George Copos, acesta fiind totusi nemultumit de banii pe care echipa lui i-a castigat cand a ajuns in sferturile de finala ale celei de-a doua competitii europene.

Giulestenii au avut ghinion, 'cåinii>> sunt norocosi
Tragerea la sorti pentru turul 1 al Cupei UEFA, desfasurata la Monte Carlo, nu a fost foarte fericita pentru Rapid, dar destul de buna pentru Dinamo. Giulestenii se intalnesc cu germanii de la FC Nurnberg, iar „cainii“ se vor confrunta cu suedezii de la IF Elfsborg. Echipele care depasesc aceasta faza a competitiei se califica in grupele UEFA. „Nurnberg este o echipa foarte grea, noi am mai jucat cu formatii din Bundesliga si stim ca sunt foarte bune. Nu cred ca ne avantajeaza deloc aceasta tragere la sorti“, a declarat portarul Rapidului, Danut Coman. Rapid va disputa primul meci in deplasare, pe 20 septembrie, urmand ca returul sa aiba loc pe 4 octombrie, la Bucuresti. „E o greseala sa afirmam ca suedezii reprezinta un adversar facil. E un adversar greu, serios, care provine dintr-o lume civilizata. Trebuie sa vedem mai intai ce e cu noi si abia dupa aceea sa ne uitam la adversar. Ar fi foarte bine sa realizam performantele de anul trecut, sa ajungem in grupe si sa le depasim“, a declarat administratorul delegat al clubului Dinamo, Cornel Dinu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.