Bilete de tren se scumesc, de la 1 septembrie, cu 8,1%, ultima majorare fiind operata de CFR Calatori in luna iunie, cind tarifele au crescut cu 7,6%.

O calatorie cu trenul rapid de la Bucuresti la Brasov va costa cu patru lei mai mult
Bilete de tren se scumesc, de la 1 septembrie, cu 8,1%, ultima majorare fiind operata de CFR Calatori in luna iunie, cind tarifele au crescut cu 7,6%.

O calatorie cu trenul rapid de la Bucuresti la Brasov va costa cu patru lei mai mult la clasa I si cu trei lei in plus la clasa a doua. Tarifele biletelor pentru trenurile intercity pe aceeasi ruta vor creste de la 54,10 lei la 58,50 lei la clasa I si de la 39,70 lei la 43 lei la clasa a II-a. Pe ruta Bucuresti-Timisoara, pretul unei calatorii va creste cu pina la noua lei pentru trenurile rapid si intercity, iar la trenurile personal, tarifele vor fi cu pina la patru lei mai mari. Pretul unui bilet pentru trenul rapid pe ruta Bucuresti - Constanta va creste de la 42,50 lei la 45,90 lei pentru clasa a II-a si de la 61 lei la 66 lei la clasa I. Tarifele pentru trenurile accelerat care circula pe distanta Bucuresti-Constanta vor fi majorate in maximum cinci lei, iar cele pentru trenurile personal cu pina la trei lei.

Pretul biletelor de tren a crescut, gradual, in ultimele opt luni, cu aproximativ 20 de lei pentru trenurile intercity care circula spre vestul tarii, cele mai mici cresteri fiind de aproximativ un leu pentru trenurile personal clasa a II-a din Capitala spre statiunile montane. Ultima scumpire a biletelor de tren a fost facuta la 1 iunie, pretul biletelor de tren fiind majorate cu 7,6%. CFR Calatori va opera o noua majorare incepind cu 1 decembrie. Facilitatile de calatorie acordate de CFR Calatori se vor aplica in continuare si dupa majorare, respectiv reduceri de 50% din tariful integral la abonamente pentru navetisti si de 75% la abonamente pentru elevi si studenti.

Guvernul a aprobat, in luna octombrie 2006, o ordonanta prin care tarifele pentru transportul feroviar de calatori vor putea fi majorate, trimestrial, pina la 31 decembrie 2007, cu maximum 7% peste nivelul cumulat al indicilor preturilor de consum publicati de Institutul National de Statistica neluati in calcul de la ultima majorare. Astfel, se urmareste ca, pina la sfirsitul anului 2007, pretul unui bilet de tren sa se majoreze cu pina la 60% fata de pretul din 2006.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.