Actiunile primarului sectorului 2, Neculai Ontanu, si ale afaceristilor pe care ii protejeaza si cu care a pus la cale demolarea Pietei Obor au starnit protestele comerciantilor din piata, culminand, ieri, cu o adevarata batalie intre protestatari,
Actiunile primarului sectorului 2, Neculai Ontanu, si ale afaceristilor pe care ii protejeaza si cu care a pus la cale demolarea Pietei Obor au starnit protestele comerciantilor din piata, culminand, ieri, cu o adevarata batalie intre protestatari, pe de o parte, si politia comunitara, sprijinita de jandarmi si politisti, de cealalta. In noaptea de joi spre vineri, oamenii lui Ontanu & Co. au distrus o buna parte din tarabele de beton din piata. O sectiune importanta a acesteia arata acum ca dupa un bombardament. Au fost desfiintate si cåteva din magazinele din aceeasi sectiune a pietei, proprietarii acestora acuzand ca le-au fost distruse investitii de sute de milioane de lei si ca le-a disparut o parte din marfa depozitata in aceste magazine.

Veniti de dimineata la munca, comerciantii au inceput sa protesteze in fata Administratiei Pietelor sector 2, motiv pentru care directoarea... si angajatii sai au fugit. Dupa spusele comerciantilor, putin dupa orele 13.00, Politia comunitara si jandarmii au intervenit in forta pentru a-i imprastia. Protestatarii au acuzat faptul ca fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene, desi ei nu erau v iolenti. Mai mult, spun acestia, in multime se aflau un numar mare de femei si mai multi copii, care au fost grav afectati de gaze. Cel putin doua persoane au fost duse la spital, cu probleme de respiratie si, in jurul orelor 14.30-15.00, a fost solicitata ambulanta pentru a li se oferi asistenta altor persoane gazate, dar care nu au vrut sa paraseasca piata.

Reactia comerciantilor la interventia politistilor comunitari si a jandarmilor a fost violenta. Acestia au inceput sa arunce in fortele de ordine cu tot ce le cadea in mana, determinand retragerea acestora.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.