Unul dintre cele doua reactoare ale centralei nucleare bulgare din Kozlodui a fost oprit sambata, in urma unui scurtcircuit la circuitul electric secundar, a anuntat conducerea centralei."Un scurtcircuit la nivelul generatorului reactorului 5 ne-a o
Unul dintre cele doua reactoare ale centralei nucleare bulgare din Kozlodui a fost oprit sambata, in urma unui scurtcircuit la circuitul electric secundar, a anuntat conducerea centralei."Un scurtcircuit la nivelul generatorului reactorului 5 ne-a obligat sa deconectam intreaga transa de 1.000 megawati a retelei electrice nationale si sa oprim reactorul", a spus responsabilul pentru securitate, Mitko Iankov. Incidentul s-a produs la 03.29 (03.29, ora Romaniei), a precizat conducerea centralei, subliniind absenta unor scurgeri radioactive. "Incidentul nu constituie nicio amenintare pentru securitatea reactorului, pentru ca a intervenit la interfata retelei generatorului", a spus oficialul. Expertii vor stabili cauza incidentului si vor evalua amploarea lucrarilor de reparare.
Reactoarele 5 si 6 au fost puse in serviciu in 1988, respectiv 1993, si sunt singurele pentru exploatarea carora UE si-a dat acordul dupa aderarea tarii. La cererea Bruxelles-ului, Bulgaria a inchis patru reactoare mai vechi in 2002 si in 2006. Sofia vrea sa construiasca o noua ce ntrala la Belene, circa 100 kilometri de Kozlodui.

Ochi de cineast: Giuseppe Tornatore l-a recunoscut pe hotul roman intr-o fisa a politiei Trei cetateni romani au fost arestati vineri seara, la Roma, pentru agresarea, la 21 august, a cineastului italian Giuseppe Tornatore, care a primit Oscarul pentru cel mai bun film strain in 1989 cu pelicula "Noul Cinema Paradiso".
Doi adulti in varsta de 34, respectiv 32 de ani, si un minor de 17 ani sunt acuzati ca l-au atacat pe cineast pe o strada din centrul Romei pentru a-i fura portofelul, ceasul si telefonul mobil. Cei doi agresori adulti au fost inchisi in penitenciarul Regina Coeli, in timp ce minorul a fost plasat intr-un centru de detentie pentru minori.Tornatore, in varsta de 51 de ani, a fost spitalizat pentru scurt timp in urma unui traumatism cranian si a altor rani usoare la fata. Potrivit Corriere della Sera de sambata, cineastul ar fi ajutat la identificarea agresorilor, recunoscandu-l pe unul dintre ei dintr-o fisa a politiei.Tornatore a obtinut in 1989 Oscarul pentru cel mai bun film strain cu "Noul Cinema Paradiso". Cel mai recent film al sau, "Necunoscuta", care a iesit pe ecrane in 2006, prezinta povestea violenta a unei imigrante din Europa de Est care ajunge in Italia.

Procurorii au inceput urmarirea penala in scandalul Bucur OborProcurorii au dispus inceperea urmaririi penale impotriva celor care au lovit, vineri, patru politisti comunitari ai sectorului 2, care au intervenit pentru a stinge conflictul in intre speculantii si taranii producatori din Piata Obor.
Respectivii sunt incadrati la savarsirea infractiunii de „ultraj si tulburarea linistii publice”.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.