Merii dintr-o livada din localitatea vasluiana Bacaoani au inflorit in prag de toamna, desi din copaci nu au fost culese inca fructele coapte.

Specialistii agronomi considera acest fenomen unul iesit din comun, care a aparut pe fondul
Merii dintr-o livada din localitatea vasluiana Bacaoani au inflorit in prag de toamna, desi din copaci nu au fost culese inca fructele coapte.

Specialistii agronomi considera acest fenomen unul iesit din comun, care a aparut pe fondul schimbarilor majore de clima din ultimii ani. Dupa o perioada indelungata de seceta, cu temperaturi foarte ridicate, a urmat una cu ploi si temperaturi mult mai scazute, ceea ce a favorizat pornirea unei noi vegetatii.

"De fapt, asistam la o dereglare vegetativa la pomii fructiferi. A fost o vara cu temperaturi excesive, in urma carora a aparut un repaus vegetativ. Ulterior au venit ploile care, pe fondul temperaturilor mai scazute, au facut ca pomii sa infloreasca din nou la un interval de citeva luni", a declarat Iulian Vasile, directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Vaslui, citat de MEDIAFAX.

Specialistii agronomi sint de parere ca acest fenomen nu este unul normal si de aceea, in urmatorii ani, ar putea duce la uscarea pomilor din cauza imposibilitatii de regenerare pina in primavara, atunci cind este perioada lor normala de inflorire.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.