Ianusz Kaczmarek (foto), fostul ministru de Interne polonez, demis la inceputul lunii august de premierul conservator Jaroslaw Kaczynski, a fost arestat ieri dimineata pentru „obstructionarea justitiei“, a anuntat avocatul sau, citat de
Ianusz Kaczmarek (foto), fostul ministru de Interne polonez, demis la inceputul lunii august de premierul conservator Jaroslaw Kaczynski, a fost arestat ieri dimineata pentru „obstructionarea justitiei“, a anuntat avocatul sau, citat de AFP.

Kaczmarek, apropiat al partidului Lege si Justitie (PiS), al fratilor Lech si Jaroslaw Kaczynski, se afla in centrul unui scandal politic de proportii, calificat de opozitie drept un „Watergate polonez“. In cursul audierii de catre o comisie parlamentara, Janusz Kaczmarek i-a acuzat pe premierul Jaroslaw Kaczynski si pe ministrul justitiei Zbigniew Ziobro ca au pus sub ascultare telefoanele celor doi viceprim-ministri care conduceau partidele aliate cu PiS. La randul sau, fostul premier Kazimierz Marcinkiewicz a declarat ca are dovezi sa suspecteze ca a fost spionat atunci cand ocupa functia de sef de guvern si a spus ca Polonia a devenit un „stat orwellian“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.