Dupa primele sapte luni bugetul general consolidat a revenit pe excedent cu un sold pozitiv de 0,5% din PIB, sustinut de cresterea incasarilor din taxele legate de salarii. La finele primului semestru bugetul a consemnat un deficit de aproape 0,2% di
Dupa primele sapte luni bugetul general consolidat a revenit pe excedent cu un sold pozitiv de 0,5% din PIB, sustinut de cresterea incasarilor din taxele legate de salarii. La finele primului semestru bugetul a consemnat un deficit de aproape 0,2% din PIB. Vosganian a mentionat ca bugetul de stat a avut un deficit de 0,9% din PIB, dar bugetele de asigurari sociale au consemnat excedente de 0,8-0,9% din PIB. Bugetele locale au inregistrat cel mai mare excedent, de 1% din PIB, in conditiile in care legea bugetului prevede un nivel egal al veniturilor si cheltuielilor. Vosganian a reafirmat ca tintele macroeconomice pentru acest an nu vor fi modificate, iar pericolul intrarii Romaniei in procedura de deficit bugetar excesiv este inlaturata. Urmatoarea rectificare bugetara ar putea avea loc in prima jumatate a lunii septembrie, iar principalele alocari de fonduri vor fi catre Ministerul Muncii si un numar de 300 de localitati rurale. El a precizat ca Ministerul Muncii va primi sume consistente, avand in vedere masurile legislative ce intra in vigoare in a doua jumatate a anului, iar mai mult de 300 de localitati din mediul rural vor primi fonduri pentru echilibrare, in conditiile in care inregistreaza deficite. El a mai afirmat ca lucreaza la un proiect prin care actionarii care doresc sa isi ridice dividentele din timplul anului sa poata face asta din 2008. Referindu-se la Fondul Proprietatea a spus ca unele administratii locale, inclusiv din Bucuresti, intarzie "in mod nejustificat si imoral", despagubirile in natura pentru proprietarii imobilelor confiscate abuziv.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.