SA NU-I FIE DE DEOCHI DE VIATA!
Exista prietenii care insoresc cerul. Exista si neprietenii cu incruntari si vorbe suierate printre dinti, neprietenii care crapa cerul. Dupa cum se intampla ca superbe prietenii sa se sparga, astfel ca pe cerul i
SA NU-I FIE DE DEOCHI DE VIATA!
Exista prietenii care insoresc cerul. Exista si neprietenii cu incruntari si vorbe suierate printre dinti, neprietenii care crapa cerul. Dupa cum se intampla ca superbe prietenii sa se sparga, astfel ca pe cerul insorit sa se buluceasca nori vinetii si sa vina grindina. Furtuna certurilor adesea declanseaza doar o rapaiala si oamenii se imbratiseaza, iar curcubeul impacarii restabileste seninul.

Luminoasa a fost prietenia dintre Eminescu si Creanga. Nu se putea potrivi mai bine cu sensibilitatea si fragilitatea lui Eminescu decat robustetea si optimismul lui Creanga, care il invita pe genialul poet la o iahnie de fasole si la niste povesti deocheate care il smulgeau din intristari. Dar au fost si dusmanii inexplicabile intre mari condeie ale tarii. Camil Petrescu nu l-a putut suferi niciodata pe Cezar Petrescu. Imi povestea excelentul ziarist dintre razboaie Leon Kalustian ca-l invitase in casa lui de la Eforie pe Cezar Petrescu, autorul atat de indragitului roman "Intunecare". A doua zi a primit un telefon care l-a scos din pepeni. S-a rastit la el Camil Petrescu, iritat de gazduirea rivalului lui Cezar Petrescu, si mai ca nu i-a cerut lui Kalustian sa ii faca geamantanul lui Cezar. Bineinteles ca Leon Kalustian n-a dat curs invidiei teribilului scriitor Camil Petrescu. S-au mai intamplat suparari intre barbatii indragiti de romani.

S-a suparat foc si para Gica Petrescu pe simpaticul Florin Piersic in timpul unui turneu din Israel. Atat maestrul Gica, cat si Florin au provocat inrosirea palmelor de atatea aplauze.
Intr-unul din spectacole s-a intamplat insa o scena nostima.


In pauza, un spectator israelian nascut in Romania l-a felicitat pe Gica Petrescu, dar i-a si facut o propunere care, desi era bine intentionata, pusa rau in fraza a sunat ca dracua€™: "Maestre Gica, sunteti fenomenal, mi-ati adus aminte cu cantecele superbe ale dvs. de toata tineretea mea. Sunteti in mare forma, dar spuneti-i omului cu reflectoarele sa puna altfel lumina pe scena, ca parea ca aveati cap de mort". Gica Petrescu, care era foarte susceptibil daca cineva facea referire la varsta lui purtata voiniceste, s-a enervat pe spectatorul inabil in vorbe. Toata scena aceasta nostima a auzit-o Florin Piersic din cabina alaturata. Si cum Florin este campion al povestitului, a relatat intamplarea caraghioasa in fata a doua actrite romance. L-a auzit nevasta lui Gica si l-a parat pe Piersic.


S-a suparat adanc maestrul Gica Petrescu pe Florin, pasamite ca a facut bascalie de el si de longevitatea lui pe scena, incat s-a chinuit trei zile Piersic sa-l impace pe indragitul cantaret, apeland si la scrisori patetice asemanatoare epistolelor
dintre indragostiti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.