In urma suspiciunii privind o posibila contaminare cu dioxina a unui sortiment de iaurt produs de Danone, compania franceza a anuntat ca vanzarile de iaurturi, din Romania, au inregistrat o scadere de circa 10 procente. "Vanzarile pe categoria iaurturilor au de suferit de pe urma informatiilor aparute privind suspiciunea de contaminare cu dioxina. In ceea ce priveste vanzarile pe alte categorii, speram ca acestea sa nu fie afectate", a declarat Jacques Ponty, directorul general al Danone Romania, in cadrul unei conferinte de presa. Oficialul francez a mai spus ca o scadere a vanzarilor de iaurturi va fi vizibila si in perioada urmatoare, pana la reabilitarea imaginii companiei. Ponty a mentionat ca Danone Romania va aloca mai multi bani pentru promovare, pentru a contracara efectele situatiei defavorabile create de suspiciunea privind contaminarea produselor. "Nu vom opri investitiile in comunicare si promovarea produselor, nu avem de ce, nu avem nimic de ascuns. Vom creste chiar investitiile in comunicare si promovare pentru a reasigura consumatorii de calitatea produselor noastre", a spus Ponty. Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a dispus saptamana trecuta retragerea de pe piata a unor loturi de iaurt Danone cu fructe, ca urmare a unei suspiciuni de contaminare a unui ingredient cu dioxina. Autoritatea a pus sechestru asupra loturilor de iaurt, care contineau 44.000 de pahare cu iaurt, de cate 125 de grame fiecare. Loturile aveau data de expirare 20 august si, respectiv, 11 septembrie. Blocarea acestor cantitati a fost operata dupa ce au aparut suspiciuni ca un ingredient al iaurturilor, guma de guar, ar contine un nivel ridicat de dioxina.